Pentru ce ia Buscu peste 50.000 euro/luna de la PSD: „Iohannis si FDGR au furat patrimoniul imobiliar al Sibiului”

news

Doru Buscu, consilier neoficial al lui Liviu Dragnea, platit cu peste 50.000 de euro pe luna de PSD in cursul anului 2018, publica in revista pe care o patroneaza o „ancheta” in care il acuza pe presedintele IOhannis ca a furat, impreuna cu Forumul Democrat al Germanilor, patrimoniul imobiliar al Sibiului. Cel mai probabil, ancheta va fi preluata in curand si de televiziunile de propaganda ale PSD, Antena 3 si RTV.

„Povestea cladirilor e lunga si groasa. Cele sase reusite din Sibiu, trecute in portofoliul familiei Iohannis, sint doar rachete de semnalizare. E momentul sa vorbim de tunuri. Klaus Iohannis a fost dirijorul unei ofensive de spoliere a statului roman si a cetatenilor particulari, care au fost deposedati de avutia imobiliara in baza unor practici ilegale, prin complicitatea autoritatilor. Incepem aici o ancheta in foileton, in colaborare cu ancheteonline.ro, cu scopul de a cunoaste in amanunt meritele si profilul celui care a promis Romania lucrului bine facut”, anunta „Catavencii”.

In articol se afirma ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania si Biserica Evanghelica, sub patronajul lui Klaus Iohannis, au intrat abuziv in posesdia patrimoniului imobiliar al Sibiului.

Doru Buscu, director al publicatiei „Catavencii”, a incasat lunar peste 50.000 de euro de la PSD prin intermediul a doua firme detinute de consultantul oficial al lui Dragnea, Horia Mihalcescu (Kirchhoff Consult SRL), si de niste apropiati ai fostului ministru Vasile Dincu (International Brand Consultants SRL).

Iata ce scrie Newsweek Romania despre sumele incasate de Buscu de la PSD:

Din iulie 2016 si pana in prezent, PSD a virat in contul Kirchhoff Consult SRL suma totala de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La randul sau, firma lui Doru Buscu, Lafix Media SRL, a incasat de la firma lui Mihalcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro. In medie, asta inseamna 17.000 de euro pe luna, adica aproape 600 de euro pe zi pentru „catavencul” lui Dragnea.

Intre octombrie 2017 si aprilie 2018, acelasi „jurnalist” a mai primit de la Kirkhhoff Consult SRL un mizilic de 73.785 de lei, dar pe cealalata firma, Mediadraft SRL.

Pe aceeasi firma, in ultimele sase luni ale acestui an, a mai primit inca 1.139.632 de lei, adica aproape 250.000 de euro, de la International Brand Consultants SRL, controlata de apropiatii lui Dincu. Adica peste 35.000 de euro pe luna.

Practic, timp de o jumatate de an, Buscu a incasat, lunar, 17.000 de euro pe o firma si 35.000 de euro pe alta. Un total, deci, de 52.000 de euro pe luna. O suma care poate parea exorbitanta, dar, ce-i drept, a fost un an greu pentru Dragnea si consultantii lui.

Bilanturile firmelor lui Buscu arata ca, de fapt, toate incasarile sunt din banii proveniti de la PSD. Sau, cu alte cuvinte, Buscu face bani doar cu partidul de guvernamant!

Mai mult despre: , ,

Comentarii: