„Pentru nimic in lume nu sunt dispus sa cobor standardele”. Iohannis, mesaj transant adresat PSD inainte de consultari – Video

news

Intrebat la Strasbourg cum se poate ajunge la un „consens national” privind statul de drept, asa cum a cerut marti presedintele Comisiei Europene, Klaus Iohannis a mentionat ca in niciun caz nu va cobori standardele in ce priveste justitia.

”In ce ma priveste, sub nicio forma, pentru nimic in lume eu nu sunt dispus sa cobor standardele in ceea ce priveste statul de drept si justitia. Statul de drept trebuie sa ramana stat de drept, justitia trebuie sa funtioneze independent, iar democratia din Romania sa ramana neatinsa. Acestea sunt standardele mele, orice ar fi.

Pe de alta parte, toata lumea din Romania intelege care este importanta asigurarii presedintiei Consiliului European. Eu sunt pregatit sa asiguram o presedintie de succes a Uniunii Europene si Guvernul pare pregatit si vom lucra impreuna pentru o presedintie decenta, de succes”, a declarat Klaus Iohannis.

Miercuri, la Palatul Cotroceni, au loc consultari privind legile justitiei, in urma raportului Comisiei de la Venetia. PSD nu a confirmat pana acum ca va participa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: