„Pentru Ungaria, Trianonul inseamna o mare suparare. Ungaria a pierdut 2/3 din teritoriu”. Szijjarto Peter, declaratii la Bucuresti

news

Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, a declarat marti la Bucuresti ca Tratatul de la Trianon continua sa reprezinte o „mare suparare” pentru Ungaria. 

Szijjarto Peter a subliniat ca a convenit cu ministrul de Externe al Romaniei, Bogdan Aurescu, ca cele doua state pot sa aiba interpretari diferite asupra Trianonului.

„Pentru Ungaria, evenimentul Trianonului inseamna o mare suparare. Ungaria a pierdut doua treimi din teritoriu, este o mare suparare. Nu trebuie aceste discutii sa influenteze relatiile noastre bilaterale. Trebuie sa respectam sentimentele celor doua parti. Speram sa imbunatatim relatiile bilaterale romano-maghiare, l-am rugat pe domnul ministru sa vina intr-o vizita oficiala in Ungaria”, a declarat ministrul de Externe al Ungariei.

Citeste si: L-a pus la punct. Bogdan Aurescu, declaratii taioase in timpul intalnirii cu ministrul de Externe al Ungariei: „Oficialii din Ungaria prezenti pe teritoriul tarii sa nu faca declaratii contrare spiritului colaborarii intre cele doua state”

Mai mult despre: ,

Comentarii: