„Pentru viitorul copiilor nostri!”. Un protest ca un uragan va avea loc miercuri, 1 februarie. PSD nu va uita niciodata aceasta zi

politica

Un protest de o amploare fara precedent in istoria ultimilor 27 de ani va avea loc miercuri, 1 februarie, in Bucuresti. Acestui protest, care va avea loc in fata GUvernului, de la ora 17.00, i se vor alatura numeroase alte manifestari similare in celelalte orase ale Romaniei.

„Pentru viitorul copiilor nostri! Pentru o Romanie cu bun simt!”, acestea sunt principalele mesaje cu care romanii sunt chemati, miercuri, 1 februarie, sa protesteze fata de abuzurile PSD. De data aceasta protestatarii nu se vor mai limita la a striga doar „PSD, ciuma rosie” si „DNA, sa vina sa va ia”. Ei vor solicita demisia acestui guvern care, in dispretul bunului simt, a dat o lege prin care vor fi scapati de raspundere penala o multime dintre liderii PSD.

Este de asteptat ca protestul sa aiba o amploare fara precedent in istoria recenta a Romaniei. Daca marti, dupa miezul noptii, pe un frig care macina oasele, erau in centrul Bucurestiului peste 12.000 de oameni, atunci astazi este mai mult ca probabil ca prezenta la protest sa ajunga pana la 100.000 de participanti.

Cele mai revoltatoare prevederi ale ordonantei anti-justitie adoptata de Guvernul PSD vor intra in vigoare peste 10 zile. Mitinguri de mari proportii, prin care romanii sa isi arate determinarea de a nu inghiti aceasta sfidare a borfasilor PSD, ar putea determina guvernul sa isi retraga ordonanta in acest interval.

Cele mai scandaloase modificari operate in legislatia penala sunt urmatoarele:

Articolul 297 din Codul penal care defineste abuzul in serviciu va avea urmatorul cuprins: „1 – fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii expres dintr-o lege, ordonanta sau o Odonanta de Urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o Ordonanta de Urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 de lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.

Acelasi articol modificat din Codul penal prevede ca aceste dispozitii „nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative”.

Textul actual prevedea pedepse mult mai mari: „Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”.

De asemenea, in Ordonanta de Urgenta este prevazuta introducerea unui nou alineat la articolul 290 conform caruia „denuntul se depune la organul de urmarire penala competent in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei prevazute de legea penala”.

FOTO: BOGDAN BUDA PHOTOGRAPHY

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: