Perchezitii de AMPLOARE ale DNA in sudul tarii

news

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie.

In cursul zilei de 02 aprilie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 17 locatii situate in judetele Tulcea, Constanta si Galati, din care 12 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.

UPDATE Directorul adjunct al al Agentiei de Plati si Interventii in Agriculturam, Critina Gherghisan, a fost retinuta pentru coruptie.

„La data de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina, in calitate de director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Tulcea, a primit, in mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la administratorul unei societati comerciale, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea si indeplinirea unor acte contrare indatoririlor de serviciu ale acesteia. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina a primit de la acelasi administrator un plic ce continea o suma de bani.

In ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina, in calitate de director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura Tulcea, a primit de la o persoana, in mod direct, pentru sine, foloase si a acceptat remiterea ulterioara a altora, in legatura cu indeplinirea de acte ce intrau in sfera atributiilor sale de serviciu.

In ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghisan Cristina, in aceeasi calitate, a primit, in mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul in fapt al mai multor societati comerciale, in legatura cu indeplinirea de acte ce intrau in sfera atributiilor de serviciu, astfel incat firmele respective sa beneficieze de autorizarile/avizele necesare din partea APIA Tulcea”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: