Pereche bomba, Serban Nicolae si Plesoianu s-au transferat furiosi la PER: „Inca sunt cetateni convinsi sa am fost sofer”

politica

Senatorul Serban Nicolae a anuntat, joi, ca va candida pe listele PER impreuna cu deputatul Liviu Plesoianu. Cei doi au fost exclusi de pe listele PSD de actuala conducere a partidului.

Serban Nicolae a anuntat ca va candida pe listele PER Bucuresti la pachet cu Liviu Plesoianu.

„Incrancenarea, agresivitatea, minciunile (inca mai sunt cetateni convinsi ca am fost candva sofer!) si disperarea cu care am fost atacat si cu care s-a cerut conducerii partidului indepartarea mea din functii si chiar din PSD arata clar de cine s-au temut acestia cu adevarat. Cine le demasca impostura, hotiile si abuzurile. Fara indoiala, nu sunt singurul. Niciodata nu au reusit sa ma infranga pe plan profesional, in confruntarile de idei si in argumentatie”, sustine Serban Nicolae.

Anuntul lui Serban Nicolae:

Astazi am fost pus in fata celui mai greu moment din cariera mea politica. Acela de a-mi da demisia din partidul pe care, impreuna cu alti colegi, l-am infiintat in 1992.

Am pierdut multe competitii politice, cu precadere in interiorul propriului partid. Am pierdut si o competitie electorala pentru Parlament, iar pe alte trei le-am castigat Niciodata nu mi-am pus problema sa plec din partid in functie de rezultatul competitiilor politice la care particip. De peste 23 de ani sunt avocat. Spre deosebire de altii, eu am o meserie. O profesie libera, bazata pe concurenta si valoare individuala. Nu am avut contracte cu autoritati publice sau companii de stat. Niciodata nu am candidat la o functie publica pentru a avea un loc de munca.

Activitatea mea publica a fost transparenta si asumata. Cu bune si cu rele. Am cerut incredere si m-am lasat judecat de cei carora m-am adresat. Am initiat si sustinut legile care impuneau ca rezerva de aur a Romaniei sa fie tinuta in tara, ca participatiile statului in economie, mult diminuate in comparatie cu celelate state ale Uniunii Europene, sa nu fie instrainate, ca scoterea lemnului brut din tara sa fie interzisa si sanctionata ca infractiune. Am sustinut proiectele care vizau cresterea veniturilor, stimularea initiativei private, stoparea exodului de forta de munca si exploatrea resurselor naturale in interesul prioritar al Romaniei. Am propus si sustinut masuri prin care sa fie impiedicate ingerintele nelegitime in actul de justitie, intimidarea magistratilor si abuzurile judiciare. Am militat pentru legalitate si transparenta. Zeci de legi si mii de texte normative au la baza ideile si munca mea.

Insa, maxima acuratete in judecarea activitatii mele politice o da reactia adversarilor politici, a celor care isi doresc distrugerea PSD. Incrancenarea, agresivitatea, minciunile (inca mai sunt cetateni convinsi ca am fost candva sofer!) si disperarea cu care am fost atacat si cu care s-a cerut conducerii partidului indepartarea mea din functii si chiar din PSD arata clar de cine s-au temut acestia cu adevarat. Cine le demasca impostura, hotiile si abuzurile. Fara indoiala, nu sunt singurul. Niciodata nu au reusit sa ma infranga pe plan profesional, in confruntarile de idei si in argumentatie.

Colegii mei m-au desemnat printr-un vot consistent, dupa doua tururi de scrutin si alegand intre patru candidati, drept candidatul PSD la functia de presedinte al Senatului, inca din februarie. Las campionilor in intrigi interne bucuria de a justifica de ce au blocat procedura si au preferat impostura.

Am decis sa candidez pentru un nou mandat de senator. Ii multumesc lui Danut Pop si colegilor sai din Partidul Ecologist Roman pentru ca mi-au oferit aceasta posibilitate si au asigurat formalitatile necesare.

Pe unii ii cunosc de mai mult timp si impreuna am conceput proiectul prin care scoaterea din tara a lemnului brut sa fie interzisa pentru zece ani si sanctionata ca infractiune. Nu sunt o vedeta politica si nici solutia-miracol. Sunt un om de echipa. De aceea, alaturi de colegii de la P.E.R. si in echipa cu Liviu Plesoianu, cu transparenta si onestitate ca intotdeauna vreau sa ofer electoratului din Bucuresti o alternativa politica de patriotism, legalitate, dreptate sociala si viata sanatoasa. O alternativa la listele cu candidati „de import”, la cele cu „implant de celebritati” si la cele care se bazeaza pe atacul la sacii cu voturi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: