Performanta extraordinara cu Marius Manole. 3.701 romani au cumparat bilete pentru a urmari online piesa de teatru „Peretele”

news

Premiera in Romania, in lumea culturala. Peste 3.700 de romani au cumparat bilete pentru a urmari online spectacolul de teatru „Peretele” de la Metropolis.  Numarul total al spectatorilor care au urmarit online piesa a fost insa de peste 5.000, de peste zece ori capacitatea salii de la Metropolis.

Spectacolul „Peretele”, cu Marius Manole in rol principal, a avut loc pe 15 ianuarie cu sala goala. Insa peste 5.000 de romani au urmarit live, online, piesa de teatru, dintre care 3.701 au platit bilet. Costul unui bilet a fost de 35 de lei. A fost primul spectacol la Metropolis dupa zece luni in care teatrul a stat inchis din cauza pandemiei.

“Trei mii sapte sute unu spectatori platitori de bilete. Inca n-am gasit o explicatie acestui fenomen. Mai caut. Dar, pana atunci, un multumesc mare cat teatrul!”, a spus Lia Bugnar, regizorul spectacolului “Peretele”.

Marius Manole a fost si el impresionat de numarul mare de romani care au achizitionat bilete.

„Eu m-am simtit mult mai bine decat in sala cu public, ceea ce e ciudat chiar si pentru mine, daca e sa fiu cinstit. Da, e altfel. E altceva. Dar emotiile pentru mine au fost mult mai putine, neavand public. M-am simtit mult mai liber. Nu stiu de ce. Probabil ca e un moment din viata mea.

Nu mai auzeam rasetele, nu mai auzeam aplauzele dupa fiecare moment si simteam cumva lipsa acestor lucruri. Totusi, nu stiu cum naiba, parca si noi ii simteam pe oamenii de acasa ca se bucura. Desi practic asta e imposibil: sa spunem ca simteam oamenii de prin Australia, din New York sau din Sicilia. Simteam totusi ca e acolo o energie.

Poate daca am fi jucat fiecare de acasa de la el ar fi fost straniu si rau. Dar fiind acolo, in echipa, eram cu totii emotionati. Stiam ca e un pariu mare, aproape 4000 de oameni.

Cand avea un coleg un monolog, o scena sau un cantec toata lumea era cu energia pe el, deci singur n-a fost nimeni. Era Lia in sala, pe care o vedeam tot timpul, erau oamenii de la camere care mai radeau deci nu eram chiar lipsiti de sustinere.

3700 de bilete vandute. Eu am primit imagini din strainatate unde se uitau patru oameni. Au fost, sa zicem asa, vreo 5000, daca nu si mai mult. O fi asta viitorul, n-o fi asta viitorul? Ne dorim sa fie asta viitorul? Habar n-am sa-ti spun”, a declarat Marius Manole pentru Cultura la Duba.

Un nou spectacol cu ”Peretele” va avea loc pe 8 martie.

 

Mai mult despre: ,

Comentarii: