PERFORMANTA notabila. Dupa o luna de mandat, Ciolos este in TOPUL increderii romanilor

politica

Presedintele Klaus Iohannis continua sa conduca in Topul increderii cu 64%, arata un sondaj de opinie, realizat de Agentia de Rating Politic, in perioada 2 – 6 decembrie 2015. Pe locul al doilea se afla guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, urmat de premierul Dacian Ciolos care intra in top direct pe pozitia a treia.

Potrivit Barometrului „Piata Politica” – decembrie 2015 al Agentiei de Rating Politic, Klaus Iohannis ramane lider de piata dupa criza politica din noiembrie, iesind intarit si confirmat ca principal pol de incredere pe scena politica.

In topul increderii, seful statului ocupa astfel prima pozitie cu 64%, fiind urmat de Mugur Isarescu si premierul Dacian Ciolos.

Potrivit cercetarii, Dacian Ciolos intra in scena cu peste 50% incredere, o pozitie solida pentru un nou venit. In topul increderii se mai afla liderii a doua institutii: guvernatorul Mugur Isarescu si procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

sondaj_90973000

Conform autorilor cercetarii, profilul general al primilor doi lideri, Klaus Iohannis si Dacian Ciolos, este unul pozitiv. In cazul presedintelui principalul atribut asociat liber de respondenti este – cinstit, iar in cazul premierului – educatia, competenta.

Sondajul mai relva ca, dupa instalarea Guvernului Ciolos, exista o asteptare general pozitiva fata de acesta de a imbunatati situatia Romaniei (57%). Totusi, majoritatea, 53%, cred ca va sta doar un an in functie.

Solutia tehnocratilor este bine primita de 59%, prin comparatie cu solutia unui guvern politic. Mai multi cred ca este doar partial independent(44%) sau ca se afla total sub influenta politica (28%).

Nu exista o opinie clara despre cine este la putere si cine in opozitie. Alegatorii fiecarui partid tind sa-si vada mai mult favoritii la putere. Topul problemelor prioritare pentru agenda Guvernului nu difera mult de asteptarile generale. Dar este o agenda in principal economica: locuri de munca si nivel de trai, urmate de coruptie si sistemul sanitar.

Sondajul a fost realizat de Agentia de Rating Politic in perioada 2 – 6 decembrie 2015, pe un esantion reprezentativ pentru populatia Romaniei de 950 de persoane, cu interviuri telefonice si are o eroare de 3,2%. Cercetarea face parte dintr-o serie de studii si analize ale Agentiei de Rating Politic realizate pentru uz propriu, „Barometrul Piata politica”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: