externe

Permisul vaccinal, adoptat de Parlamentul Frantei. Vaccinul devine obligatoriu pentru accesul la spectacole, baruri, restaurante, transport public

Parlamentul francez a adoptat definitiv duminica, printr-un vot final al deputatilor, proiectul de lege care instituie obligativitatea permisului vaccinal, pe care guvernul isi doreste sa-l implementeze cat mai repede in contextul noului val pandemic, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Textul a fost adoptat cu 215 voturi pentru, 58 impotriva si sapte abtineri. Parlamentarii socialisti intentioneaza sa sesizeze Consiliul constitutional pentru a garanta respectarea „libertatilor fundamentale”, ceea ce va amana cu cateva zile promulgarea proiectului de lege.

In contextul in care circa 300.000 de contaminari au fost inregistrate cotidian de o saptamana, guvernul spera sa introduca obligativitatea noului permis vaccinal in jurul datei de 20 ianuarie.

De la acea data va fi necesara o schema de vaccinare completa pentru a avea acces la activitatile distractive, baruri si restaurante, targuri si transporturi publice interregionale. Un test negativ nu va mai fi acceptat, cu exceptia situatiei in care persoana se deplaseaza spre unitatile sanitare.

Noul permis nu li se va aplica decat celor de peste 16 ani, minorii cu varste intre 12 si 15 ani putand prezenta actualul certificat de vaccinare.

Se estima initial ca acest al 12-lea text sanitar in doi ani va putea fi adoptat intr-o saptamana, urmand a fi aplicat de la 15 ianuarie. Timpul insa s-a dublat din cauza polemicilor declansate de declaratiile presedintelui Emmanuel Macron, care a afirmat ca vrea sa-i „enerveze” pe nevaccinati, noteaza AFP.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul presedinte rus Medvedev ataca Romania. Vorbe goale sau amenintare rusa pe fata? – Analiza

Fostul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a lansat un atac dur la adresa Romaniei, acuzand-o…

16 ore ago

Imagini care vor enerva Kremlinul. Maia, umar la umar cu Zelenski la Kiev: „Este obligatia noastra morala, de vecini si de prieteni sa-i ajutam”

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat lui, dupa intalnirea cu Volodimir Zelenski, la Kiev,…

9 ore ago

BREAKING O noua tragedie in Ucraina. Rachetele Rusiei au spulberat luni un mall, peste 1.000 de oameni erau inauntru – Video

Un nou val de atacuri cu rachete a fost lansat luni de Rusia asupra Ucrainei…

10 ore ago