Persecutii teribile asupra crestinilor in China si tarile musulmane. Hindusii indieni se inscriu si ei pe lista

externe

Dupa ce au fost semnalate persecutii asupra crestinilor in China budista, Turcia, Pakistan si alte tari musulmane, hindusii indieni se inscriu si ei pe aceasta lista.

Cel mai recent incident indica violente extreme in India, acolo unde sute de activisti hindusi au aruncat cu pietre asupra unei biserici protestante in Jobat, statul Madya Pradesh, noteaza Express.

Intrarea bisericii a fost avariata si mai multi membri ai congregatiei au fost raniti. Atacatori au fost furiosi ca un steag din afara bisericii afisa emblema partidului de guvernamant, Bharatiya Janata Party’s.

Acesta este cel mai recent incident dintr-o serie de alte violente ale populatie hinduse savarsite impotriva populatiei crestine a Indiei. Conform Christian Concern International, astfel de incidente violente s-au inmultit in ultimii ani.

Rapoartele politiei au spus ca atacul a fost orchestrat de un grup de extremisti, insa pastorul protestant Emmanuel Ariel a declarat ca politia a asistat impasibila la scena, uitandu-se cum hindusii atacau cladirea. In cadrul incidentelor, extremistii au aruncat cu pietre in membrii comunitatii crestine, au atacat femeile si au rupt lampile din biserica.

Violentele impotriva crestinilor devin tot mai numeroase, dupa ce, in 2008, 100 de crestini au fost masacrati, 300 de biserici au fost vandalizate si 6000 de case au fost avariate in Odisha, estul Indiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: