Peru: Cadavrul unui alpinist american ingropat de o avalansa acum 22 de ani a fost gasit in gheata

externe

Politia din Peru a declarat marti ca a gasit cadavrul conservat al unui alpinist american care a fost ingropat de o avalansa in urma cu 22 de ani, in timp ce incerca sa escaladeze unul dintre cele mai inalte varfuri din Anzi.

Politia din regiunea Ancash a declarat pentru Associated Press ca a gasit cadavrul lui William Stampfl vineri, langa o tabara aflata la 5.200 de metri altitudine. Stampfl, in varsta de 58 de ani, incercase sa urce pe Muntele Huascaran, inalt de 6.768 de metri.

Politia a spus ca trupul si imbracamintea lui Stampfl au fost conservate de gheata si de temperaturile scazute. I-a fost gasit si permisul de conducere. Barbatul ar fi fost din Chino, comitatul San Bernardino din California.

Sute de alpinisti vizeaza muntele in fiecare an cu ghizi locali si le ia aproximativ o saptamana pentru a ajunge in varf. Stampfl era cu doi prieteni, Matthew Richardson si Steve Erskine cand au incercat ascensiunea in 2002. Ei au calatorit in intreaga lume pentru a escalada munti si au ajuns pe varful Kilimanjaro, Rainier, Shasta si Denali, potrivit unor infprmatii publicate de Los Angeles Times la acea vreme.

Cadavrul lui Erskine a fost gasit la scurt timp dupa avalansa de pe Huascaran, dar cel al lui Richardson este inca disparut.

Cadavrul lui Stampfl a fost adus de pe munte in weekend si dus la o morga in orasul Yungay.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: