Pesedista motostivuitoare revine cu o noua reactie jenanta: „Am cautat pe Google si nu am gasit”

news

Presedintele Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, Gratiela Draghici, ajunsa tinta ironiilor in mediul virtual dupa ce, in cadrul unui interviu privind obligativitatea ca firmele cu peste 50 de angajati sa aiba un expert in egalitatea de sanse, s-a intrebat de ce femeile nu pot fi „motostivuitor” sau barbatii „om de serviciu”, si care ulterior si-a explicat greseala, invocand intrebarile numeroase, dorinta de a explica legea adoptata recent de Guvern si presiunea timpului, a revenit duminica si a povestit o intamplare in care spune ca, o companie care producea cauciucuri cauta un om care sa lucreze pe motostivuitor, iar la interviu a venit o femeie.

Respinsa de doua ori, intr-un final a fost angajata. Morala intamplarii, spune Gratiela Draghici, este „promovarea femeilor in orice domeniu al vietii sociale poate aduce valoare adaugata si bunastare social”. In intreaga relatare, Gratiela Draghici foloseste in repetate randuri formula „femeie PE motostivuitor”.

„A fost odata ca niciodata o mare companie de cauciucuri care avea nevoie de personal la unul dintre depozite, si el foarte mare, unde munca nu era deloc usoara. Angajatul trebuia sa lucreze pe motostivuitor si sa aiba forta fizica necesara pentru a mai ridica sau aseza pe raft cauciucurile. Astfel ca au dat anunt de angajare. Si ce sa vezi… S-a prezentat numai o femeie. Pe care au respins-o, apreciind ca este nevoie de forta fizica si de o anume constitutie pentru a face fata cerintelor postului”, povesteste Gratiela Draghici pe contul sau de Facebook, citata de news.ro.

Ea spune ca la al doilea anunt de angajare, la interviu s-a prezentat tot femeia, respinsa din nou, iar dupa al treilea anunt de angajare, femeia a fost angajata, dar „a fost privita cu rezerve de barbatii de la depozit”.

„Si au mai dat inca o data anuntul. Si de aceasta data s-a prezentat numai femeia. Pe care iar au respins-o. Dupa al treilea anunt, nemaiputad sa o scoata la capat nici cu femeia, nici cu postul, au angajat-o. Evident ca femeia a fost privita cu rezerve de barbatii de la depozit. Dar ea isi vedea de treaba. Se urca pe motostivuitor, aseza frumos cauciucurile pe raft, cand mai cadea cate unul cobora de pe motostivuitor, il ridica de jos si il punea pe raft sau pe motostivuitor si, in general, nu prea statea . Pentru ca barbatii se mai strangeau cand si cand la o vorba, mai luau cate o pauza, dar ea era noua si nu prea o bagau in seama. Insa, rafturile aranjate de ea aratau impecabil, ordonate si parca devenisera mai multe. Si asa, incet-incet, vazand-o cum lucreaza, ca nu prea coboara de pe motostivuitor, ca daca scapa pe jos vreun cauciuc, nu il lasa in drum, ci il ridica singura si il pune la loc, ca pe rafturi marfa era eficient asezata, au inceput cu totii sa fie mai atenti, mai implicati si mai… eficienti”, mai povesteste ea.

Draghici spune ca, dupa ce femeia a fost angajata pe motostivuitor si s-a dovedit a fi eficienta, „randamentul tuturor angajatilor de la depozit, fie ca lucrau pe motostivuitor sau nu, a crescut”.

De asemenea, ea afirma ca morala intamplarii este: „Promovarea femeilor in orice domeniu al vietii sociale poate aduce valoare adaugata si bunastare sociala”.

In final, aceasta spune ca a cautat pe „Google Imagini” o poza cu „femeie pe motostivuitor”, dar nu a gasit, afirmand: „Daca cineva detine in arhiva o astfel de fotografie, rog respectuos sa mi-o trimita”.

Draghici a declarat, la Stirile Pro TV, dupa ce premierul Dancila a anuntat ca firmele cu peste 50 de angajati vor fi obligate sa angajeze un expert in egalitatea de sanse, ca fiecare companie va decide daca va angaja sau nu un expert, intrebandu-se de ce femeile nu pot fi „motostivuitor” sau barbatii „om de serviciu”. Ulterior, intr-o postare pe Facebook, ea si-a explicat greseala, invocand intrebarile numeroase, dorinta de a explica legea adoptata recent de Guvern si presiunea timpului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: