PSD-istii continua sa o apere pe Firea. Lucian Romascanu: „Nu poti face praf cariera unui om politic doar pentru ca sta in Voluntari. S-au intamplat asemenea lucruri si in Timisoara si in Sectorul 1”

news

Senatorul Lucian Romascanu (PSD) s-a aratat convins azi, intr-o declaratie facuta la RFI, ca toata atmosfera creata in jurul azilelor de batrani ar fi doar un atac la adresa Gabrielei Firea.

”Nu este momentul sa mergem pana la a cere demiteri sau demisii politice”, a declarat la senatorul PSD. „Demisiile vin ca urmare a unei proaste gestiuni, in schimb, raspunderea penala nu trebuie sa lipseasca, iar ceea ce s-a intamplat acolo si nu numai acolo, pentru ca din controalele pe care le-au facut institutiile statului, am constatat ca s-au intamplat asemenea lucruri si in Timisoara si in Sectorul 1 si in Gorj si asa mai departe, este evident o complicitate intre responsabili ai institutiilor statului si cei care administrau asemenea azile, institutii pentru ocrotirea batranilor si persoanelor cu dizabilitati. In mod normal, justitia ar trebui sa pedepseasca cu ani grei de puscarie complicitatile respective.”

Intrebat daca sunt suficiente demisiile de pana acum, Romascanu a afirmat ca „e complicat sa mergi si sa ceri mai sus sau foarte sus demisii, in contextul in care lucrurile sunt extrem de complexe la nivelul conducerii unui minister. Eu nu cred ca ministrul Muncii, Marius Budai, ar trebui sa aiba o problema in acest moment. Tot ceea ce trebuia sa se faca s-a facut, au fost controale in august, au fost controale in noiembrie la institutiile din Ilfov, rapoartele au venit cu solicitari de masuri, deci lucrurile erau intr-un fel rezolvate, din punct de vedere al procedurilor Ministerului Muncii. Ca aceia care trebuiau sa-si faca treaba nu si-au facut-o si erau complici la aceste nenorociri, asta este altceva si aici trebuie sa intervina legea, dar institutiile din subordinea Ministerului Muncii, cel putin formal, isi facusera treaba”.

Despre autorii morali ai acestor abuzuri din azilele de batrani, dincolo de raspunderea penala, Lucian Romascanu a spus: „Exista un autor moral si anume statul, in ansamblul sau, pentru ca din pacate, pe zone din raspunderea statului, s-au intamplat foarte multe lucruri rele. Modul asta de a-ti privatiza serviciul la stat este cel mai daunator mod cu putinta de a actiona, atunci cand esti pus in slujba cetateanului”.

Romascanu a mentionat ca nu stie daca primarul Pandele are o problema in acest caz dar „institutia Primariei Voluntari va trebui sa dea o explicatie pentru faptul ca s-au depasit cu mult termenele respective in raspunsurile catre cetateni, lucru care a lasat sa se intample niste orori de neimaginat acolo”.

In ceea ce o priveste pe colega sa de partid, Gabriela Firea, senatorul a afirmat: „Orice atac pe care cineva il face la doamna Firea trebuie sa-l justifice, iar institutiile trebuie sa se pronunte pe asemenea banuieli. Nu poti face praf cariera unui om politic, doar pentru ca trece sau sta in Voluntari sau ca a avut pe cineva la un moment dat care a lucrat acolo. Trebuie foarte clar facute cercetari, iar doamna Firea a fost prima care a spus ca daca se va dovedi o minima vinovatie a dumneaei in acest caz, isi va da demisia si se va retrage din viata publica.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: