Pesedistii din Guvern fac presiuni asupra pesedistilor din Parlament. Dragnea este acuzat ca santajeaza SUA in privinta achizitiei de rachete patriot

news

Romania trebuie sa isi onoreze angajamentele pe care si le-a asumat fata de NATO si partenerul sau strategic, SUA, a afirmat luni vicepremierul Marcel Ciolacu, precizand ca achizitia sistemului de rachete Patriot va intari securitatea tarii noastre.

„Romania trebuie sa-si onoreze angajamentele pe care si le-a asumat fata de NATO si partenerul sau strategic, SUA. Achizitia sistemului de rachete Patriot va intari securitatea tarii noastre si a flancului sud-estic al NATO. Este important ca proiectul privind achizitia de rachete Patriot, adoptat de Guvern in sedinta din 8 noiembrie, sa treaca in aceasta saptamana si de Parlament, astfel incat sa respectam calendarul negociat cu partenerii nostri”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Comisia pentru Aparare din Senat se reuneste luni, de la ora 11,30, pentru dezbaterea proiectului de lege al Guvernului pentru inzestrarea Armatei prin care se vor achizitiona sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot.

Proiectul de lege al Guvernului pentru realizarea „Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol” aferenta programului de inzestrare esential „Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)” a fost inregistrat la Senat pe 9 noiembrie, cu solicitarea de a fi dezbatut in procedura de urgenta. Proiectul de lege se refera la achizitionarea a sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, patru pentru Fortele Aeriene si trei pentru Fortele Terestre, si a echipamentelor aferente, in valoare totala de circa 4,62 miliarde dolari inclusiv TVA.

Presedintele Comisiei pentru Aparare din Senat, liberalul Iulian Dumitrescu, si-a exprimat saptamana trecuta ingrijorarea fata de absenta de la sedinta din 14 noiembrie a comisiei a reprezentantilor PSD si ALDE, cand ar fi trebuit sa fie avizat proiectul de lege privind achizitionarea sistemelor de rachete Patriot. El a spus ca intarzierea achizitiei ‘pune in pericol’ angajamentele pe care Romania si le-a luat fata de aliati.

Si Uniunea Salvati Romania a acuzat majoritatea PSD — ALDE ca incearca, prin absenta reprezentatilor sai din Comisia de Aparare a Senatului, sa blocheze in Parlament legea de achizitie a primului sistem de rachete Patriot si ca „pericliteaza” astfel Parteneriatul strategic cu SUA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: