Pesedistii, ingroziti ca vor fi huiduiti de Ziua Marinei. Sute de jandarmi au fost mobilizati la ceremoniile de la Constanta

politica

Mii de persoane sunt asteptate, miercuri, la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei care vor avea loc pe faleza din fata Comandamentului Flotei din Constanta. Cei prezenti vor putea urmari, in cadrul programului de aproximativ doua ore si jumatate, diverse exercitii militare. La eveniment si-au anuntat prezenta presedintele Klaus Iohannis si ministrul Apararii, Mihai Fifor. Organizatia judeteana PSD Constanta sustine ca ”nu este exclusa posibilitatea ca la ceremonii sa apara „persoane incitatoare la violenta, cu scopul de a adresa injurii nu numai principalului partid de guvernamant, ci si administratiilor centrale reprezentate la festivitati”.

Activitatile organizate de Statul Major al Fortelor Navale se vor derula pe faleza din fata Comandamentului Flotei si vor incepe la ora 10.00. La acestea au anuntat ca vor asista presedintele Klaus Iohannis si ministrul Apararii, Mihai Fifor, scrie news.ro.

Organizatia judeteana PSD Constanta sustine ca ”nu este exclusa posibilitatea ca la ceremonii „sa apara persoane incitatoare la violenta.

”In contextul tulburarilor din ultimele zile, de pe scena politica romaneasca, Organizatia Judeteana a Partidului Social Democrat Constanta considera ca nu este exclusa posibilitatea ca, la ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei, sa apara persoane incitatoare la violenta, cu scopul de a adresa injurii nu numai principalului partid de guvernamant, ci si administratiilor centrale reprezentate la festivitatile de maine”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD Constanta.

Organizatia Judeteana PSD Constanta precizeaza ca ”se delimiteaza de orice potentiala atitudine antisociala, de actiuni violente, care nu urmaresc decat destabilizare, cu mentiunea ca social-democratii nu au fost, nu sunt si nu vor fi nicicand adeptii sau promotorii instigarii la violenta, sub nicio forma”.

Conform programului ceremoniilor, dupa intonarea imnului national, discursurile oficialitatilor si o ceremonie religioasa, va incepe spectacolul naval. Oamenii vor putea vedea cu acest prilej nava-scoala Mircea, cele trei remorchere ale Fortelor Navale, iar evenimentul va continua cu lansarea unor scafandri de la bordul unui elicopter si cu o secventa de lupta impotriva aviatiei inamice, executata de toate navele din dispozitivul de pe mare.

Scenariul va continua apoi cu o procedura standard de cautare si de atac a unui submarin inamic, realizata de doua elicoptere Puma Naval, un avion de cercetare P 8 Poseidon (SUA), corveta „Contraamiral Eustatiu Sebastian” si de trei ambarcatiuni rapide. Dupa descoperirea submarinului inamic, acesta va fi atacat din aer si de pe mare.

Un alt moment va fi legat de combaterea migratiei ilegale pe mare, urmand sa fie realizat de nave si ambarcatiuni ale Ministerului Afacerilor Interne si ale Agentiei Romane de Salvare a Vietii pe Mare.

In incheiere, in jurul orei 12.30, toate navele participante vor saluta audienta printr-o parada navala, iar Garda de Onoare si detasamentele de militari din Fortele Navale Romane, impreuna cu militari din Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si din Ucraina, care participa in premiera la sarbatorirea Zilei Marinei Romane, vor defila pe faleza din fata Comandamentului Flotei.

Aproximativ 250 de jandarmi de la Gruparea Mobila Constanta, in cooperare cu Politia Judeteana Constanta, Serviciul Politiei Rutiere, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta, Garda de Coasta si Politia Locala, vor asigura ordinea publica la sarbatorirea Zilei Marinei.

De asemenea, intre orele 7.00-15.00, traficul rutier va fi restrictionat in zona peninsulara a municipiului Constanta: intersectia strazii Traian cu strada Termele Romane pana la Poarta 1 Port Constanta; intersectia strazii Traian cu Bulevardul Tomis pana in Piata Ovidiu; prelungirea strazii Traian, pe Valea Portului, pana la Poarta 1 Port Constanta; intersectia strazii Traian cu strada Negru Voda si intersectia strazii Negru Voda cu strada Ecaterina Varga.

Manifestarile de Ziua Marinei Romane au inceput mai devreme in acest an, in 5 august, fiind organizate in sapte orase din tara. Astfel, au avut loc spectacole sustinute de Muzica Militara a Fortelor Navale, ateliere de scufundari, prezentari de nave.

Ziua Marinei Romane a fost organizata pentru prima data in anul 1902, la Constanta, in 15 august, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar in anul 2009 aceasta zi a fost declarata sarbatoare nationala.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: