Pesedistii latra de pe tusa: „Vizita lui Klaus Iohannis in SUA este inutila. Nu il insoteste nimeni”

politica

Fostul secretar general al PSD Codrin Stefanescu a afirmat ca vizita presedintelui Klaus Iohannis in SUA e ca o plimbare scumpa si fara rost. El a adaugat ca seful statului nu este insotit de niciun ministru sau om de afaceri care ar putea negocia ceva pentru tara, vizita devenind astfel inutila.

„Klaus pleaca singur in America! Nu-l insoteste nimeni. Niciun ministru din guvern si niciun om de afaceri roman. Niciunul dintre cei cu care ne puteam lauda sau negocia ceva pentru tara. O vizita importanta care devine astfel inutila pentru Romania. E ca o plimbare scumpa si fara rost. E doar pentru el!”, a scris Codrin Stefanescu, pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis va ajunge, marti, la ora 21:00, ora Romaniei, la Casa Alba din Washington, unde va fi intampinat de presedintele SUA, Donald Trump, informeaza Administratia Prezidentiala.

Seful statului roman va discuta cu Donald Trump despre securitatea in zona Marii Negre si totodata despre disponibilitatea Romaniei de a gazdui mai multi militari americani in Romania. In acelasi timp, Romania este disponibila sa mai trimita efective militare in Afghanistan.

Securitatea Marii Negre este una dintre subiectele ce vor fi abordate in intalnirea bilaterala dintre Klaus Iohannis si presedintele american Donal Trump. Rusia are o prezenta militara in Marea Neagra printr-o importanta baza in Crimeea.

Iohannis va exprima disponibilitatea Romaniei de a gazdui un numar mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinationala sau centrul de comanda care va fi stabilit in regiune.

De asemenea, presedintele Romaniei va transmite presedintelui Trump ca Romania este disponibila sa trimita mai multe trupe in Afghanistan.

Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a aprobat, la sfarsitul lunii trecute, fortele armate care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului, in anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili si politisti din Armata si MAI vor participa la misiuni.

La intalnire, seful statului roman va reitera chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Aparare si relatia economica in crestere dintre cele doua tari.

Mai mult despre: ,


Comentarii: