Pesedistii lui Ponta le raspund dur pesedistilor lui Dragnea: „Ne-am trezit ca suntem supusi ai unor pirati care ne-au furat munca. Nu dorim sa fim partasi la scufundarea Romaniei”

politica

Deputatul Mircea Titus Dobre, fost ministrul al Turismului in Guvernul Tudose, are o replica dura pentru liderii PSD care il acuza de „tradare” dupa ce s-a alaturat partidului condus de Victor Ponta. Dobre afirma ca actuala conducere a PSD „ne-a furat munca de o viata” si indreapta Romania spre dezastru.

„Tradarea, in orice forma s-ar manifesta, este abominabila. Doar formulata, ca acuzatie, starneste repulsie, mai ales in societatea romaneasca satula de tradatori. Si tocmai de aceea, tradarea este astazi pe buzele tuturor fostilor nostri colegi de patrid, care ne acuza pe noi ca am tradat patridul, cauza comuna, tara. Doar ca tara a fost deja tradata, si nu de noi, cei care am parasit PSD atunci cand am constatat ca nimic din ceea ce ar fi trebuit sa se intample pentru binele Romaniei nu se mai poate infaptui.

Tradarea este folosita de fostii nostri colegi ca unic argument prin care se incearca denigrarea noastra pentru salvarea unei imagini false a ceea ce a devenit PSD astazi, partidul in care toti am crezut, ani la rand, social-democratia pentru care am luptat, crezand ca aduce acea stare de echilibru in societatea romaneasca, unitatea de grup, pe care am incercat sa o pastram chiar si atunci cand am fost noi cei tradati. Am facut toate acestea, doar cu speranta ca lucrurile vor reintra intr-o normalitate pe care toti ne-am dorit-o, dar care, la un moment dat a devenit un deziderat irealizabil. Abia atunci am luat decizia sa parasim corabia. Si am fost numiti “sobolani”, chiar de catre liderul care a reusit sa preia conducerea acestei corabii ai carei mateloti am fost toti, pentru care am muncit cu adevarat multi dintre noi.

Tradarea am simtit-o noi, cei care ne-am trezit, la un moment dat, transformati, fara voia noastra, din mateloti cinstiti, pe o corabie ce mergea spre un viitor mai bun al Romaniei, in supusi ai unor pirati. Am fost acuzati pe nedrept de intreaga societate romaneasca, pentru fapte pe care le-au comis exact cei care astazi ne acuza pe noi de tradare. Startegia prin care corabia PSD a fost preluata si condusa de liderul ei cu puteri depline este specifica legendarilor pirati care au ingrozit marile lumii. Daca unii dintre noi am luat decizia de a parasi aceasta corabie, nu am facut-o ca sobolanii care fug de pe vasul ce se va scufunda in curand, ci doar pentru ca nu dorim sa fim partasi la scufundarea Romaniei, catre care ne conduc pe toti cativa pirati care ne-au furat munca de o viata. Nu doar noua, celor care am plecat, pentru ca vrem o soarta mai buna pentru Romania – #ProRomania -, ci si celor care au ramas in continuare pe corabia care astazi merge spre pierzanie, dar si tuturor celorlalti, romanilor care nu au gresit cu nimic pentru a avea soarta decisa de un mic grup de oameni ce au doar interese personale.

Tradarea este a celor care duc Romania spre prapastie, nu a celor care ies din acest joc murdar, tocmai pentru ca vor sa-i opreasca! Tradarea este a celor care nu au vrut sa faca lucrurile sa mearga si care au luat exact deciziile bune pentru a distruge orice strategie care ar fi putut sa aduca beneficii Romaniei, care astazi ne acuza pe noi de tradare, tocmai pentru ca nu dorim sa-i sustinem in acest demers! Tradarea este a celor care ingroapa Romania in saracie, prin decizii gresite, pe care nu le acceptam si la care nu vrem sa fim partasi.

De tradare pot fi acuzati doar cei care au inselat asteptarile romanilor si care in continuare nu inteleg spre ce se indreapta aceasta corabie pe care noi am parasit-o, cand am constatat ca nimic bun nu se mai poate intampla si nimic din ceea ce a existat in PSD nu mai poate fi adus inapoi. De tradare pot fi acuzati doar cei care mistifica si ignora o realitate cumplita, realitatea Romaniei care a ajuns intr-un singur an de la deflatie la cea mai ridicata rata a inflatiei din Europa. De tradare pot fi acuzati doar cei care in continuare sustin ca Romania merge pe calea cea buna, desi stiu si ei foarte bine ca ne conduc pe calea pierzaniei.

Am fost la guvernare, timp de un an, timp in care, ca ministru al Turismului, am reusit sa ma bucur de dublarea aportului la PIB din domeniul pe care l-am gestionat, iar in continuare se inregistreaza cresteri semnificative, care au la baza deciziile bune si toate demersurile pe care le-am facut impreuna cu echipa de la Minister. Raspunsul pe care liderul partidului mi l-a dat, fara explicatii, a fost inlaturarea mea si a echipei mele, distrugerea proiectelor legislative la care noi am lucrat timp de un an, pentru a face sistemul sa functioneze, revenirea la starea de haos, care va conduce, in scurt timp, la o scadere dramatica si in turismul Romaniei. M-am intrebat de ce se intampla toate aceste lucruri. M-am intrebat cu ce am gresit, nu doar eu, ci noi, toti cei care am incercat sa facem orice pentru binele Romaniei. M-am conformat, initial, considerand ca altcineva va face lucrurile mai bine decat mine si echipa mea, doar ca rezultatele arata contrariul. Munca mea si a echipei mele nu a fost doar distrusa, ci si rezultatele par a se vrea inversate, in cel mai scurt timp, prin deciziile care se iau, prin erorile care parca sunt dorite, pentru a ingropa si turismul romanesc.

Cine a tradat si cine tradeaza? Cine a tradat Romania si pe romani? Cine ne-a tradat pe noi toti, nu doar pe noi, cei care am decis sa parasim corabia piratilor, pentru ca vrem sa fim mateloti cinstiti, ci si pe ceilalti romani care nu au gresit cu nimic, dar vor fi obligati sa plateasca foarte scump greselile unui grup mic de oameni care-si servesc propriile interese?

Tradatorii sunt cei care in continuare ne prezinta o realitate mistificata. Tradatorii sunt cei care ne mint in fiecare zi, ignorand evidenta. Tradatorii sunt ei, cei care ne acuza astazi pe noi”, afirma Dobre intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: