Pesedistii n-au ce sa faca. Surse TVR: Alegerile anticipate vor avea loc pe 14 iunie

politica

TVR a anuntat, vineri, chiar in timpul unei emisiuni la care era invitat premierul Ludovic Orban, ca alegerile anticipate vor avea loc pe 14 iunie.

Informatia a fost difuzata in cadrul emisiunii „Romania 9”, la care invitat era Ludovic Orban. „Dupa evaluarea mea se va ajunge la anticipate. Nu-si poate permite PSD sa investeasca guvernul nostru, va avea efecte grave asupra perceptiei publice. Toata lumea ar intelege ca votul lor va fi pentru a-si salva sase luni de mandat”, a spus Orban.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anuntat ca luni va depune la Parlament lista de ministri si programul de guvernare actualizat, in vederea demararii procedurilor de investire a noului Guvern.

„Am hotarat – luni sa depunem programul de guvernare actualizat si lista de ministri, dar nu pot sa ma prezint in fata Parlamentului inainte de a ma prezenta in fata forurilor statutare ale PNL. Luni, la ora 10,00, vom avea o reuniune a Biroului Politic National si vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat si lista Guvernului, pentru ca tot luni sa le trimitem spre Parlament, astfel incat sa reducem cat mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care-l planifica PSD. (…) Normal, trebuie sa obtinem sustinerea colegilor nostri pentru programul de guvernare actualizat si pentru lista de ministri si, dupa decizia Biroului Politic National, vom inainte catre Birourile permanente ale celor 2 Camere lista Guvernului si programul de guvernare in conformitate cu prevederile constitutionale”, a declarat vineri Ludovic Orban, aflat la Bals (Olt).

Intrebat despre varianta ca Guvernul pe care-l va propune sa fie respins in Parlament, premierul a spus: „Este o conditie obligatorie pentru a ajunge la anticipate”.

„V-am anuntat dupa reuniunea Biroului Politic deciziile noastre si mandatul delegatiei care s-a prezentat la consultarile declansate de presedinte. Obiectivul nostru fundamental este sa dam puterea oamenilor din nou, iar acest nu se poate face decat prin anticipate. Romania este tinuta prizoniera de o majoritate parlamentara retrograda, conservatoare, antireformista, care destul a tinut Romania pe loc, daca nu cumva a si intors-o din drum. Singura solutie pentru a asigura o buna guvernare Romaniei este ca romanii sa-si aleaga din nou un Parlament reprezentativ, care sa fi o oglinda fidela a optiunilor actuale ale populatiei si mai ales ale aspiratiilor, obiectivelor, nazuintelor fiecarui cetatean roman. Iar, pentru ajunge la aceasta situatie, este evident trebuie sa respinga doua guverne, iar parlamentarii PNL sunt mandatati sa participe la sedintele de plen de investire si sa nu voteze Guvernul, astfel incat sa se poata dizolva Parlamentul, pentru ca, altfel, nu se pot face alegeri anticipate”, a mai declarat Orban.

El a reiterat ca, in conformitate cu Regulamentul Camerelor si cu prevederile constitutionale, „Parlamentul trebuie ca in termen de 15 zile de la momentul in care a fost prezentata lista Guvernului si programul de guvernare sa programeze plenul la care se da votul de investire pentru propunerea de guvern”.

Fiind intrebat despre faptul ca se va prezenta in Parlament cu un guvern pe care nu-l doreste nimeni si despre ce va urma dupa, Orban a raspuns: „Stiti cum e, componenta actuala a Guvernului este importanta”.

„Eu sunt un om de echipa, sunt foarte multumit de toti ministrii, de toata echipa, nu am absolut niciun fel de motiv sa exprim vreo nemultumire fata de vreunul dintre colegii mei. Si noi suntem, in momentul de fata, exercitam, practic, atributiile Guvernului, sigur, cu limitele constitutionale de rigoare in urma adoptarii motiunii de cenzura, dar, repet, Romania e in maini bune, problemele tarii sunt rezolvate de noi si sunt rezolvate cu celeritate si cu profesionalism”, a adaugat Orban.

Mai mult despre:


Comentarii: