Pesedistii nu scapa. Orban, veste dupa intalnirea cu presedintele Iohannis: „Vor fi alegeri anticipate”

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri seara, dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis ca „vor fi alegeri anticipate”.

„Vor fi alegeri anticipate, cum sa renuntam la un obiectiv fundamental pentru Romania? Faptul ca Parlamentul respinge pe banda rulanta acte normative care aduc lucruri bune pentru romani este un argument in plus pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat Orban.

Solicitat sa dea detalii despre ce a vorbit cu presedintele tarii, Orban a raspuns:  „Nu vreau sa fiu indiscret”.

Liderii PNL s-au intalnit cu Iohannis, miercuri seara, la o vila de protocol pentru a discuta despre planul de declansare a anticipatelor.

Liderii PSD au decis, miercuri, in unanimitate, in cadrul Comitetului Executiv National, sa boicoteze votul de investitura pentru Guvernul Orban 2. Votul va avea loc pe data de 24 februarie.

Boicotul pesedist urmareste sa lase sedinta fara cvorum, astfel incat sa nu poata fi dat votul pentru investirea guvernului.

Aceasta decizie a fost anuntata inca de zilele trecute de mai multi lideri ai PSD.

„Vom solicita public domnului Ludovic Orban sa faca noi propuneri de ministrii in locul celor care au primit aviz negativ. Daca domnia sa nu doreste, PSD nu se va prezenta la sedinta din 24 februarie pentru investirea Guvernului”, a declarat, marti, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Si Serban Nicolae a anuntat ca PSD nu poate participa la votul de investitura al Cabinetului Orban II, pentru ca „nu este solicitata investirea, fiind doar o mascarada”.

Surse din PSD afirma ca o mare parte din partid incearca blocarea calendarului pentru declansarea alegerilor anticipate.

„Daca tragem suficient de timp putem trece peste termenul de 60 de zile prevazut in Constitutie pentru declansarea alegerilor anticipate. Potrivit calculelor noastre daca depasim data de 25 martie fara a avea respingerea celui de-al doilea Guvern putem bloca alegerile anticipate”, au explicat sursele citate.

Mai mult despre: ,


Comentarii: