Pesedistii se fura si intre ei. Scandal cu semnaturi false intr-o mare organizatie PSD. Totul a fost pus la cale de Codrin Stefanescu

politica

56 de primari PSD din Iasi au semnat o scrisoare in care solicita ca primarul Mihai Chirica sa fie retras din functia de presedinte al filialei PSD Iasi. In replica, Chirica spune ca unele semnaturi sunt false si il acuza pe Codrin Stefanescu ca se afla in spatele acestei actiuni.

„Ne delimitam in totalitate fata de cele declarate de presedintele interimar al Organizatiei Judetene Iasi a PSD. Ne declaram sustinerea atat fata de guvernul condus de premierul Grindeanu, cat si fata de conducerea centrala a partidului si de presedintele Liviu Dragnea”, se afirma in scrisoarea primarilor.

Chirica a declarat presei locale ca multe dintre semnaturi sunt false. „Sunt si semnaturi false acolo, si nume care s-au strecurat, probabil o sa mai vedeti si alte comunicate de presa. Pana la urma, un lucru este cert, nu trebuie sa condamn pe nimeni pentru ca eu am fost cel care am deschis acest val al democratiei in exprimare in PSD, nu-mi este de fiecare data favorabil dar sunt consecvent si voi continua sa promovez valorile social-democratiei europene, prin urmare nu cred ca am gresit si voi continua sa fiu cat se poate de atasat de aceasta ideologie.

Au semnat, nu au semnat, nici nu mai conteaza care a facut-o si care nu a facut-o, un lucru este cert: trebuie sa le arat de fiecare data ca atunci cand esti la guvernare nu vinzi chiar orice si nu faci chiar totul pentru bani. Nu am avut niciun fel de atitudine impotriva partidului, ii inteleg si pe colegii care se simt oarecum marginalizati in Parlament pentru ca la Iasi a iesit un lider care a spus ca lucrurile nu merg bine si Romania a aratat ca lucrurile nu merg bine si mergem inainte.

Le-am inteles nemultumirea legata de faptul ca ar fi prejudiciati in atragerea unor finantari de la Ministerul Dezvoltarii, motiv pentru care ei trebuie sa ia atitudine. Ceea ce ma surprinde foarte mult este ca pe unii colegi de-ai mei, la care tin foarte mult, i-a invins Codrin Stefanescu. E un act de recul, un masiv act de recul in ceea ce priveste imaginea PSD si probabil va trebui sa reparam si acest lucru in timp”, a spus Chirica pentru Ziarul de Iasi.

Unul dintre primarii care apar printre acuzatorii lui Chirca a confirmat ca semnatura sa a fost falsificata.

Primarul comunei Holboca, Gheorghe Stefurac, si-a afirmat sprijinul pentru liderul PSD Iasi Mihai Chirica, sustinand ca actiunea colegilor sai nu este „oportuna si nici statutara”.

„Nu am fost de acord cu o parte din colegii mei de a retrage sprijinul politic al presedintelui PSD Iasi, Mihai Chirica, si nu am semnat nicio adresa sau alt document in acest scop. Nu consider oportuna actiunea primarului Mihai Mihalache si nu cred ca astfel de initiative fac bine partidului nostru. Ma delimitez public de aceasta actiune si ii rog pe colegii din PSD Iasi sa nu se foloseasca de numele meu, pentru ca nu mi-am dat acordul pentru asa ceva. Nu doresc ca opinia publica ieseana sa fie manipulata cu initiative pentru care eu nu mi-am dat acordul”, a declarat primarul Gheorghe Stefurac, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: