Pesedistii se fura si intre ei. Un deputat aflat in coma apare printre semnatarii unui proiect de lege ce vizeaza amputarea atributiilor lui Iohannis

politica

Patruzeci de parlamentari PSD au semnat un proiect de lege initiat de deputatul Catalin Radulescu, condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare in decembrie 2016 pentru dare de mita, prin care presedintele Romaniei este eliminat din procedura de numire a procurorilor sefi. Printre semnatari se afla si un deputat aflat in coma.

„Azi a aparut la Camera Deputatilor un proiect prin care presedintele e scos din procedura de numire a sefilor PG si DNA. Initiator: C. Radulescu plus alti 40 de pesedisti. El spune ca proiectul a fost scris in urma cu 2 luni. Printre semnatari apare un deputat aflat in coma.

C. Radulescu, consiliat de americani, (asa a spus), declara astazi ca isi retrage proiectul pt ca s-a votat altceva in Comisia Speciala. Dar proiectul ramane”, informeaza jurnalistul Cristian Andfei pe Facebook.

Iata ce prevede proiectul lui Radulescu:

„Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Nationa Anticoruptie (sic), adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de Senatul Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minima de 16 ani in functia de judecator sau procuror pentru procurorii generali si procurorii sefi si o vechime de 14 ani in functia de judecator sau procuror pentru adjunctii acestora si procurorii sefi de sectie, pe o perioada de 4 ani, fara posibilitatea reinvestirii. Revocarea (…) se face de catre Senatul Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul CSM.”

Iata numele celor 40 de parlamentari PSD care au semnat asemenea propunere: Babus Radu, Balanescu Alexandru, Bontea Vlad, Bucura-Oprescu Simona, Caciula Aurel, Caruceru Aida-Cristina, Cocos Vasile, Cosma Andreea, Dinu Cristina-Elena, Georgescu Nicolae, Halici Nicusor, Intotero Natalia-Elena, Itu Cornel, Lupascu Costel, Macovei Silviu Nicu, Matei Calin-Vasile-Andrei, Moagher Laura-Mihaela, Neata Eugen, Nosa Iuliu, Otesanu Daniela, Paraschiv Rodica, Pale Danut, Petric Octavian, Plesoianu Liviu Ioan Adrian, Popa Stefan-Ovidiu, Pop Andrei, Radulescu Catalin-Marian, Simion Lucian-Eduard, Spanu Ion, Stancu Florinel, Stativa Irinel Ioan, Suciu Matei, Sarapatin Elvira, Toma Ilie, Vasilica Radu Costin, Velcea Nicolae, Virza Mihaita, Weber Mihai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: