Pesedistii se macelaresc in cadrul CEX: „Ai trantit alegerile!”. Badalau, catre un vicepresedinte PSD

politica

Conflict major in cadrul CEX intre liderii PSD. Nicolae Badalau i-a reprosat lui Robert Negoita, vicepresedinte al PSD, ca a „trantit” alegerile.

„Ai trantit alegerile in sector!”, l-a acuzat Badalau pe Robert negoita, informeaza Realitatea TV.

Negoita nu s-a lasat si i-a replicat: „PSD nu se poate reforma cu oameni ca Badalau”.

Miza conflictului este data organizarii congresului PSD. Badalau este in tabara Vioricai Dancila, care vrea congres la sfarsitul lunii, cat mai repede, pentru a se asigura ca premierul va fi ales presedinte al PSD. De partea cealalta este tabara Stanescu-Firea, care vrea congres in toamna.

Intrebat cum vede o echipa de conducere a PSD formata din Viorica Dancila, Niculae Badalau si Marian Oprisan, Robert Negoita (tabara Stanescu-Firea) a raspuns: „Un cosmar. Scenarii putem sa ne imaginam multe, acesta este intr-adevar de cosmar”.

De cealalta parte, Marian Oprisan (tabara Dancila) afirma ca PSD nu se va razgandi in privinta datei congresului.

„Noi, daca am luat o decizie in CEX, o vom respecta. Noi nu suntem razgandaci, nu putem sa ne culcam seara cu o decizie si sa ne trezim dimineata cu alta decizie”, a declarat Oprisan inainte de CEX.

Intrebat despre amenintarile cu bataia pe care le-a primit din partea lui Marcel Ciolacu, Oprisan a raspuns: „Toate aceste discutii le vom face cu colegii nostri in interiorul partidului. Domnul Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor? Un baiat tare dragut”.

Premierul Viorica Dancila a respins categoric varianta amanarii congresului social-democratilor programat pentru 29 iunie, subliniind ca o decizie in acest sens a fost luata deja intr-o sedinta a Comitetului Executiv National.

„Nu, categoric nu. S-a luat o decizie in Comitetul Executiv, deciziile luate sunt decizii luate, deci ele nu se modifica sub nicio forma. Un partid serios este un partid care-si respecta deciziile”, a declarat Viorica Dancila, joi, inainte de CExN al PSD, intrebata daca congresul va fi amanat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: