Pesedistii se opun categoric. Anularea recursului compensatoriu, comparata cu desfiintarea bisericilor – Video

politica

Deputatul Alexandru Balanescu, ales pe listele PSD, a comparat, marti, in sedinta Comisiei Juridice a Parlamentului, abrogarea legii recursului compensatoriu cu desfiintarea bisericilor. Reprezentantii PSD au incercat din rasputeri sa blocheze anularea legii.

„Dvs. cereti sa se abroge legea 169. Problema este ce punem in locul  ei? Asa spunea si Marin Preda: ‘Bine, bine, ati desfiintat bisericile, dar ce puneti in locul lor?’. Deci desfiintam acest 169, dar ce punem in locul lui? Trebuie sa existe si solutia asta”, a declarat Balanescu.

„Noi am propus masuri alternative, cum ar fi bratarile electronice”, a intervenit deputatul PNL Florin Roman.

Vezi video de la minutul 49.00:

Balanescu a trecut recent de la PSD la Pro Romania. O decizie in privinta abrogarii legii recursului compensatoriu a fost manata. Comisia Juridica a stabilit, in schimb, in unanimitate, chiar si cu votul lui Eugen Nicolicea, respingerea proiectului legislativ privind amnistia si gratierea.

Raportul comisiei urmeaza sa fie dezbatut in plenul de miercuri.

Proiectul prevede ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 5 ani. Proiectul a fost initiat de Guvernul Grindeanu in 2017 si adoptat in acelasi an de Senat.

Saptamana trecuta, PSD a anuntat ca a decis respingerea proiectului de lege privind amnistia si gratierea in sesiunea extraordinara a Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: