Pesedistii si-au luat teapa cu Melescanu. Tariceanu toarna tot: Melescanu a promis ca livreaza PSD-ului 15 parlamentari ALDE

politica

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti seara, ca PSD a renuntat sa il mai sustina pe Teodor Melescanu pentru sefia Senatului intrucat acesta nu a reusit sa convinga 15 parlamentari ALDE sa treaca de partea PSD.

„Este un moment stanjenitor pentru unii dintre noi, colegul nostru dl Melescanu a venit cu o propunere sa fie numit presedinte al Senatului din partea PSD dar in contul ALDE. Am discutat daca poate fi formula acceptata politc. Nu poate fi acceptata pentru ca ar crea ambiguitati pe care vrem sa le evitam, de asociere a noastra cu actul de guvernare.

A fost o incercare disperata a doamnei Dancila de a rupe ALDE si de a veni cu aceasta formula care ar fi trebuit sa insemne un cantec de sirena si pentru alti colegi care sa-l urmeze pe Melescanu.

Erau calcule care indicau ca domnul Melescanu ar fi urmat sa fie insotit de aproximativ 15 senatori si deputati. PSD vazand ca acest lucru nu exista si nu e nicio fisura, au renuntat sa il mai propuna pe domnul Melescanu si ieri nu s-a mai facut alegerea pentru ca PSD nu avea o propunere pentru functia de presedinte”, a declarat Tariceanu la Antena 3.

„Trebuie sa il intrebam pe domnul Melescanu daca mai este in ALDE (…) Doamna premier e inconjurata de niste consilieri care o imping sa faca niste greseli. Ceea ce s-a intamplat in aceste zile, o agresiune fara seaman ma face sa cred ca au ales o alta strategie decat cea a respectului si comunicarii civilizate si suntem obligati sa nu oferim si celalalt obraz. Chiar daca suntem mai mici, nu ne temem”, a mai amenintat Tariceanu.

Seful ALDE a mai spus ca PSD  nu va reusi sa atraga prea multi membri ai ALDE.

„S-ar putea sa fie o dezertare sau doua dar asta nu ne va opri din drumul nostru. ALDE momentan nu este interesat de o alta guvernare”, a mai declarat Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: