Pesedistilor le este frica sa-l suspende pe Iohannis. Iordache si Codrin Stefanescu dau din colt in colt, latra dar nu musca

politica

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri pentru Mediafax, cu privire la refuzul lui Klaus Iohannis de a numi ministrul Transporturilor si al Dezvoltarii ca este o incercare de blocare a activitatii Guvernului care se poate fi catalogat ca „un demers de campanie”.

„Este un demers de campanie al presedintelui Iohannis sa blocheze Guvernul”, a declarat Florin Iordache, fiind intrebat cum vede refuzul presedintelui de numire pentru ministerele Transporturilor si Dezvoltarii, si anume, Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu.

Chestionat daca social-democratii vor demara procedura de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, Florin Iordache a spus ca la PSD este in analiza acest demers.

„Nu stiu inca cu suspendarea. Trebuie sa analizam si noi ce facem, dar modul in care blocheaza si se opune oricum, indiferent ce decizii ale CCR, indiferent de lege, nu este normal”, a adaugat Iordache.

La randul sau, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat la Antena 3 lucrurile trebuie analizate foarte atent in privinta susonedarii lui Iohannis.

„O sa luam o decizie foarte curand, tinand cont de niste lucruri. Trebuie sa ne gandim putin si la risc in momentul de fata, cand avem Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Ce se intampla in caz de suspendare… trebuie sa luam in calcul niste lucruri pentru toata Romania, nu numai pentru interesul nostru si al Guvernului. Adica, in mod clar, Iohannis joaca acum pentru suspendare, face orice este posibil, incalca orice lege, incalca Constitutia, deciziile Curtii Constitutionale si se cere pur si simplu sa fie suspendat. (…) Noi vom trage niste concluzii in cateva zile si o sa luam o decizie in sensul asta, ca nu putem duce la infinit. Dar trebuie sa analizam si sa fim foarte, foarte cumpatati, pentru ca este interesul tuturor aici”, a adaugat Stefanescu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri ca va respinge propunerile premierului Viorica Dancila pentru ministerele Transporturilor si Dezvoltarii, si anume, Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: