Pesedistul care a cerut cenzurarea Facebook este propus de Dragnea pentru o functie de ministru: „Continul mesajelor trebuie controlat”

politica

CEX al PSD a decis sa il propuna pe senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu pentru functia de ministru al Romanilor de Pretutindeni, in locul Nataliei Intotero. Brailoiu a cerut, dupa mitingul din 10 august, ca mesajele de pe Facebook sa fie „controlate”.

In septembrie 2018, in calitate de presedinte al Comisiei de Aparare din Senat, Liviu Tit Brailoiu (PSD), a cerut, in cadrul unei audieri privind violentele din 10 august, ca Ministerul Afacerilor Interne sa vina cu o legislatie care sa „reglementeze continutul si straficul de informatie” de pe Facebook.

„Aflam ca exista 140.000 de conturi de Facebook fara identitate reala, in timp ce noi facem tot felul de legislatii referitoare la combaterea terorismului, la spalarea banilor. Paralel exista aceste 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, apar tot felul de amenintari, de incitare la agresiuni, apar indivizi care se pozeaza cu pistoale cu pusti. Serviciile de specialitate ale ministerului actioneaza in vreun fel? (…) Ce sunt acei oameni care ne ameninta cu moartea pe Facebook?

Intrebarea globalizata. Credeti ca se impune necesitatea unei legislatii care sa reglementeze si aceste retele sociale, in sensul de a controla continutul mesajelor si al traficului de informatie care se face acolo. Nu avem niciun control acum pentru Facebook. Credeti ca ministerul sau guvernul poate initia o asemenea legislatie?”, a intrebat senatorul PSD.

Mai mult despre:


Comentarii: