Peste 1.200 de politisti protesteaza la Ministerul de Interne: „Hei, Olguta, giv as the manei!”

news

Peste 1.200 de politisti protesteaza la sediile Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Muncii, cerand majorarea salariilor si a sporurilor. Protestatarii scandeaza „Hotii”, au cantat imnul national si au pancarte pe care scrie „Politist, caut slujba de sofer la Ambulanta”, „La bani mereu ne-ati amanat, dar astazi noi ne-am saturat”, „Politist, nu cersetor” si „Nu dormeam, dar ne-am trezit … ramane cum am stabilit”.

Protestul Sindicatului National al Agentilor de Politie a inceput la ora 10.00, in fata sediului Ministerului Afacerilor Interne, unde s-au adunat aproximativ 1.000 de politisti din Bucuresti si din mai multe judete. Alti aproximativ 200 de manifestanti de la Sindicatului Politistilor Europeni Europol.protesteaza la sediul Ministerului Muncii, potrivit News.ro.

politisti

Protestatarii cer majorarea salarilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel de din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal al politistilor.

Manifestantii au afise si pancarte pe care scrie „Puneti in aplicare HG 1/2017”, „Respectati-va propriile hotarari de Guvern”, „Ca sa va fie clar: astazi protesteaza politistii, nu sindicatele”, „Doamna Carmen, de 8 ani pentru politie nu-s bani”, „Ultimul protest cu noi ne-a adus griji si nevoi. Azi in sfanta zi de joi ne vrem caschetele inapoi”, „Nu dormeam, dar ne-am trezit… ramane cum am stabilit”, „Nu pot face meserie cu pistol de jucarie si din banii mei hartie”.

De asemenea, pe retelele sociale circula o imagine cu o pancarta pe care scrie „Hei, Olguta, giv as the manei!”, aluzie la engleza poticnita a Olgutei Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: