Peste 10.000 de participanti la marsul Pride din Bucuresti. Reuters: „Parlamentul pregateste legi similare cu cele din Rusia si Ungaria”

news

Mii de romani s-au alaturat sambata unui mars al mandriei LGBTQ in Bucuresti, inainte de adoptarea unei legi care ar putea pune in pericol viitoarele parade si ar putea alimenta discriminarea, informeaza Reuters, citat de US News.

Camera inferioara a Parlamentului este asteptata sa inceapa sa discute un proiect de lege deja aprobat de Senat, care interzice asa-numita propaganda gay in scoli, fiind masuri similare cu cele din Ungaria si Rusia.

Grupurile pentru drepturile LGBTQ au avertizat ca proiectul de lege discrimineaza minoritatea si ar putea duce la cenzurarea filmelor si a stirilor despre comunitatea LGBT, precum si la restrictii privind marsurile si evenimentele publice.

Aproximativ 10.000 de persoane s-au alaturat sambata marsului, dansand si fluturand steaguri curcubeu.

Romania, conservatoare din punct de vedere social, a dezincriminat homosexualitatea in 2001, cu zeci de ani mai tarziu decat alte parti ale Uniunii Europene, dar interzice casatoria si parteneriatele civile pentru cuplurile de acelasi sex.

O interdictie generala a studiilor privind identitatea de gen in 2020 a fost in cele din urma anulata.

Mai mult despre:

Comentarii: