Peste 100 de drogati au fost prinsi de 1 Decembrie la volan. Au fost prinsi si 10 urmariti national si international

news

sofer, amenda, politist, Rutiera calcul gresit

Personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit in ultimele 24 de ore la 4.234 de evenimente, dintre care 2.754 circumscrise mentinerii ordinii publice si 1.480 pentru gestionarea situatiilor de urgenta, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de MAI, in penultima zi a minivacantei, avand in vedere valorile crescute ale traficului rutier, precum si conditiile meteorologice specifice sezonului rece, politistii rutieri au actionat, la nivelul intregii tari, pentru fluidizarea circulatiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor si depistarea conducatorilor auto care pot reprezenta un pericol.

In urma actiunilor din teren, pentru incalcari ale legislatiei specifice, au fost retrase 611 permise de conducere (dintre care 115 pentru consum de droguri), precum si 296 certificate de inmatriculare.

De asemenea, la nivelul structurilor de politie au fost semnalate 912 posibile infractiuni, peste 23% dintre acestea fiind sesizari din oficiu. Echipajele de ordine publica au prins in flagrant 146 de autori de infractiuni, care au savarsit 155 de fapte penale. Fata de 18 de persoane au fost dispuse masuri preventive.

In plus, au fost depistate 10 persoane urmarite national sau international, mai arata Agerpres.

Tot in cursul zilei de sambata, politistii si jandarmii au constatat 7.910 contraventii, pentru care au aplicat amenzi in valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 18 controale pe linia prevenirii situatiilor de urgenta si au aplicat 93 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 192.000 lei.

Echipajele MAI de interventie in situatii de urgenta au desfasurat 1.220 de misiuni pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, 62 pentru stingerea de incendii si 7 pentru descarcerare.

Pe parcursul interventiilor pompierilor, au fost salvate 11 persoane.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate in situatii de urgenta.

Niciun cetatean ucrainean nu a depus cerere de azil, in tara noastra, in ultimele 24 de ore. De la inceperea conflictului din Ucraina, 4.453 de cetateni ucraineni au solicitat azil in Romania. Ei beneficiaza de toate drepturile prevazute de legislatia nationala.

Totodata, din data de 18.03.2022 si pana in prezent au fost emise 148.909 permise de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare, 3 fiind acordate in ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrari este de 30,1%.

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne raman mobilizate pentru ca cetatenii sa se bucure, fara incidente, de ultima zi a minivacantei. Pentru a ajunge cu bine la destinatie, le recomandam cetatenilor sa se intereseze din timp asupra conditiilor de drum si a masurilor care ar putea fi luate in contextul valorilor crescute de trafic. Recomandam soferilor sa respecte normele rutiere si sa adopte o conduita preventiva in trafic. De asemenea, recomandam prudenta in planificarea deplasarilor in zone pentru care sunt prognozate fenomene meteo periculoase”, a transmis MAI.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: