Peste 100 de hoteluri de pe litoral asteapta turisti incepand cu 1 iunie. Se ridica restrictiile pentru terase

news

Mai mult de 100 de hoteluri din statiunile romanesti de la Marea Neagra, reprezentand un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmeaza sa se deschida incepand cu data de 1 iunie, cand se vor deschide si terasele, informeaza Organizatia Patronala Mamaia-Constanta (OPMC), scrie Agerpres.

Conform sursei citate, se estimeaza ca in prima saptamana din iunie se vor caza pe litoral in jur de 10.000 de turisti romani si faptul ca reprezentantii patronatelor au anuntat, in urma consultarilor cu primul-ministru, ca de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe multi administratori de hoteluri de la mare sa pregateasca deschiderea unitatilor incepand cu aceasta data.

”Din datele OPMC, peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide in jurul datei de 1 iunie, cand practic va fi deschiderea oficiala a litoralului pentru turisti, desi sunt si acum hoteluri si pensiuni deschise care chiar au primit turisti la sfarsitul de saptamana, sositi pe litoral in scop de recreere si pentru activitati sportive in aer liber”, se arata in comunicatul de presa.

Anca Nedea, directorul executiv al OPMC, spune ca majoritatea hotelurilor care se deschid au si terase acoperite, unde se va servi masa, dar si unitatile de cazare fara terasa vor putea primi turisti, pentru ca la inceputul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit in camera, in sistem de room-service sau delivery. In paralel, vor fi deschise si terasele restaurantelor independente de pe litoral.

”Chiar daca cele peste 100 de hoteluri cumuleaza circa 35.000 de locuri de cazare, organizatia patronala estimeaza un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce insemna ca 8.500-10.000 de turisti se vor caza in structurile clasificate de pe litoral in prima saptamana din iunie. Ne asteptam ca in a doua saptamana din iunie numarul turistilor de pe litoral sa creasca, pentru ca urmeaza Rusaliile in perioada 7-8 iunie, cand, in mod traditional, romanii vin in vacanta la mare”, a conchis Anca Nedelea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: