Peste 100 de morti in Germania in urma intemperiilor devastatoare – Video

externe

Bilantul intemperiilor devastatoare din Germania a crescut din nou, depasind pragul de 100 de victime, dupa ce autoritatile au anuntat vineri 103 decese, potrivit AFP, citata de Agerpres.

”Avem la ora actuala 60 de morti” doar in regiunea Renania-Palatinat, una dintre cele mai afectate de inundatii, a anuntat lidera guvernului regional din acest land, Malu Dreyer, bilantul national urcand la 103 decese, iar bilantul european, inclusiv in Belgia, la 118.

Ministrul german al apararii, Annegret Kramp-Karrenbauer, a cerut vineri armatei sa faca o prioritate din eforturile de salvare a persoanelor aflate in pericol in regiunile din vestul Germaniei afectate de inundatiile grave din ultimele zile, transmite dpa.

Kramp-Karrenbauer a spus ca deja a dispus ca toate activitatile armatei care nu au legatura directa cu misiunile din strainatate sa fie puse in asteptare pentru a se punea furniza sprijin regiunilor lovite de inundatii.

”Prioritatea de top” este reprezentata de ajutorul post-dezastru in comunitatile si orasele afectate, a adaugat ea.

Armata germana a sprijinit cu 495 de militari operatiunile de salvare din 11 districte si orase din landul Renania de Nord-Westphalia.

Alti cel putin 200 de soldati au fost desfasurati in noua districte si orase din landul vecin Renania-Palatinat.

Soldatii au participat in principal la salvarea oamenilor, evacuarea cladirilor si transportarea sacilor cu nisip folositi pentru ridicarea de diguri, in timp ce politia a asigurat protectia persoanelor sinistrate si prevenirea eventualelor jafuri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: