Peste 100 de parlamentari PSD incearca sa schimbe si legile privind conflictul de interese. Un nou proiect revoltator in Camera Deputatilor

politica

Deputatul PSD Catalin Radulescu, alaturi de alti peste o suta de parlamentari social-democrati, au inregistrat o initiativa legislativa potrivit careia faptele savarsite de persoanele aflate in exercitarea demnitatilor publice sau functiilor publice ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen de trei ani de la data savarsirii lor.

”Faptele savarsite de persoanele aflate in exercitarea demnitatilor publice sau functiilor publice ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen de trei ani de la data savarsirii lor”, se arata in propunerea de modificare a legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Potrivit expunerii de motive, ”initiatorii propun introducerea unui termen de prescriptie a faptelor ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, avand in vedere ca si in materia mai grava, a ilicitului penal, exista o astfel de institutie juridica, mai precis prescriptia raspunderii penale. De asemenea, nu este nici moral si nici legal ca aceste fapte sa fie imprescriptibile”.

Initiativa lui Catalin Radulescu a mai fost semnata de 102 deputati PSD, Damian Florea (Pro Romania) si Furic Iarco (minoritati) si va intra in dezbatere la Senat, care este prima camera sesizata in acest caz.

Catalin Radulescu este deputat la al treilea mandat, iar in decembrie 2016 a fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia.

In luna mai a acestui an, deputatul PSD Catalin Radulescu a fost pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in dosarul deschis de procurorii Parchetului instantei supreme dupa ce parlamentarul a declarat ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui alungati cu tunurile cu apa si ca are o mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie, pe care este pregatit sa o foloseasca din nou.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: