Peste 150 de refugiati au provocat HAOS si incendii in Grecia. Pompierii au fost atacati – VIDEO

externe

Confruntarile dintre refugiati de mai multe nationalitati, intr-o tabara din insula Samos (estul Marii Egee), s-au soldat joi seara cu cel putin 15 migranti raniti, alte zeci de persoane fiind retinute de politie, relateaza mass-media locala, preluata de Agerpres.

Conform fortelor de ordine, incidentele au izbucnit in jurul orei locale 21:30, cand circa 150 de migranti marocani, pakistanezi si afgani s-au luat la bataie si au provocat chiar un incendiu in interiorul taberei. Presa locala a scris ca unii dintre migranti s-au inarmat cu bare metalice si cutite, iar altii au aruncat cu pietre impotriva pompierilor si ziaristilor, dar nu s-au inregistrat raniti in randul acestora din urma.

Incidente similare s-au petrecut in noaptea de miercuri spre joi si in tabara Moria, in insula Lesbos, unde o confruntare intre refugiati pakistanezi si afgani a lasat in urma alti 15 raniti, dintre care 3 sunt in stare grava.

Tensiunea crescanda din taberele de refugiati amenajate pe insulele grecesti din Marea Egee, provocata in mare masura de timpul indelungat al examinarii cererilor de azil, provoaca aproape zilnic incidente intre migrantii de diferite nationalitati care doresc sa ajunga in vestul Europei. Ei se vad acum blocati in aceste insule dupa ce Uniunea Europeana si Turcia au incheiat un acord pentru stavilirea fluxului migrator, ce prevede returnarea catre Turcia a migrantilor care nu primesc azil.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: