Peste 2.000 de cazuri pe zi. Doctorita Beatrice Mahler de la „Marius Nasta” anunta ca numarul real al imbolnavirilor este de doua-trei ori mai mare

news

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler, a anuntat intr-un interviu difuzat de Digi24 ca numarul real al cazurilor de imbolnaviri este de peste 2.000 pe zi.

„Eu as inmulti cu 2 sau 3 numarul de cazuri raportate, pentru ca o parte din persoanele care sunt confirmate au contacti, contacti care nu intotdeauna ajung sa-si faca testul sau refuza sa-si faca testul, pentru ca stim ca sunt si situatii in care persoane care au simptomatologie stau acasa si refuza sa ajunga intr-un spital sau sa-si faca testul de frica unei stigme pe care o are in acest moment”, a explicat Beatrice Mahler.

„Avem o presa care pana in acest moment a educat foarte mult, chiar daca oamenii au tendinta sa opreasca televizorul sau sa schimbe canalul, eu cred ca educatia pe care o facem poate sa ne ajute sa nu ajungem in acel moment (ca Italia – n.r.). Ar fi foarte trist sa ajungem in scenariul Italia, ar fi dureros pentru noi”, a spus Beatrice Mahler intrebata daca vede posibil acest scenariu despre care a vorbit si managerul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara.

Citeste si: „Ne asteptam la un tsunami de imbolnaviri, o sa vedeti”. Directorul Spitalului „Victor Babes” cere pedepse dure impotriva negationistilor: „Pentru un grup de iresponsabili, o natie intreaga ne aflam la marginea unui dezastru”

Beatrice Mahler a mai spus ca in decursul celor patru luni de cand medicii lupta cu epidemia de COVID din Romania, mentalitatea lor s-a schimbat si au capatat incredere ca respectarea regulilor ii protejeaza.

„Cu siguranta perceptia pe care o avem noi despre pacientul infectat este diferita. Noi am inceput sa intram intr-o zona in care reusim sa nu ne mai fie frica sa intram la pacientul infectat. Stim ca daca respectam procedurile, daca etapele de echipare si dezechipare sunt corect efectuate si respectam tot ceea ce scrie in procedurile interne, suntem protejati. Mai mult decat atat, am avut exemple, din pacate pe pielea noastra, in care o asistenta infectata, dar care a purtat masca, nu a imbolnavit niciun alt coleg, ceea ce inseamna ca masca de protectie, atat pentru ea, cat si pentru colegi, protejeaza”, a spus Beatrice Mahler.

Pe de alta parte, avertizeaza medicul, evolutia bolii este imprevizibila. „Inca nu stim care este prototipul de pacient care ar putea sa ajunga in terapie intensiva, care sunt factorii de risc suplimentari. Noi venim cu un bagaj genetic, un bagaj genetic care nu inseamna doar boala noastra pe care o avem, comorbiditatea e a mea, dar mama mea poate are tensiune, tatal meu diabet, sigur e o predispozitie genetica spre anumite afectiuni”, a explicat Beatrice Mahler.

„Am avut pacienti care au venit, au fost internati in sectie si evolutia a fost atat de rapida, incat au decedat inainte de a ajunge in terapie intensiva, desi saloanele sunt pe acelasi nivel. Decesul s-a produs brusc, fara sa poti sa-i faci ceva. Colegii din Terapie Intensiva spun ca pacientul din terapie intensiva are cateodata o evolutie spre deces pe care nu poti sa o prevezi ca in cazul altor afectiuni”, a povestit managerul Institutului „Marius Nasta”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: