Peste 270 de membri ai sectiilor de votare au murit de oboseala in timpul alegerilor din Indonesia. Alti 1.900 s-au imbolnavit

externe

Dupa zece zile de la alegerile electorale din Indonesia, autoritatile au anuntat ca peste 270 de membri ai sectiilor de votare au murit din cauza oboselii, anunta The Guardian. Acestia au trebuit sa numere manual milioane de voturi.

Oamenii au murit din cauza extenuarii si a conditiilor de lucru dificile, care au agravat alte boli. Victimele ar fi lucrat toata noaptea incontinuu, fara odihna si in conditii de canicula. De asemenea, aporximativ 1.900 de membri ai sectiilor de votare s-au imbolnavit.

Aproximativ 80% din cei 193 de milioane de alegatori din Indonezia s-au prezentat la peste 800 de mii de sectii de votare. Pentru prima data in istoria tarii, in aceeasi zi au avut loc alegeri prezidentiale, parlamentare si locale. Au fost 245 de mii de candidati propusi de 16 partide, un record pentru Indonezia.

Favoriti la functia de presedinte au fost actualul sef al statului, Joko Widodo, si fostul general, Prabowo Subianto. Ambii au revendicat victoria, desi exit-poll-urile l-au dat castigator pe Widodo.

Generalul Subianto nu si-a recunoscut infrangerea nici dupa cateva zile de la alegeri.

„Poporul nu crede in sondajele tale. Poate ar trebui sa te duci in Antarctica. Iar institutele tale de sondare sa amageasca pinguinii din Antarctica”, a mentionat Prabowo Subianto, candidat la alegerile prezidentiale

Joko Widodo a castigat alegerile prezidentiale din 2014 tot in fata lui Prabowo Subianto, care este ginerele fostului dictator indonezian Suharto si un sustinator al gruparilor islamiste radicale.

Rezultatele finale ale alegerilor din Indonezia vor fi anuntate pe 22 mai.

Mai mult despre:

Comentarii: