news

Peste 300.000 de soldati NATO sunt gata sa intervina in orice moment. Planurile de aparare precizeaza ceea ce trebuie sa faca fiecare aliat in caz de invazie din partea Rusiei

Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord poate deja sa conteze pe mobilizarea rapida a 300.000 de soldati pusi la dispozitie de statele sale membre, intr-un moment in care ea trebuie sa faca fata amenintarii ruse in Europa, a afirmat joi un inalt responsabil al NATO, informeaza AFP.

Dupa declansarea invaziei ruse asupra Ucrainei, in februarie 2022, tarile din NATO s-au pus de acord sa majoreze substantial numarul de soldati ce pot fi mobilizati in mai putin de 30 de zile.

Raspunsurile date de aliati „depasesc cu mult 300.000”, cifra pe care si-a fixat-o atunci NATO, a precizat acest responsabil, sub acoperirea anonimatului.

Aceasta capacitate sporita de mobilizare face parte din planurile puse in actiune de catre NATO de a raspunde oricarui eventual atac, planuri decise in timpul summitului NATO de la Vilnius (Lituania), anul trecut.

Aceste planuri de aparare precizeaza ceea ce trebuie sa faca fiecare aliat in caz de invazie din partea Rusiei, pentru prima data de la sfarsitul Razboiului Rece.

Comandamentele militare verifica in fiecare stat al NATO daca ele au capacitatile necesare si daca sunt in masura sa puna in aplicare aceste planuri. Insa NATO a acumulat intarzieri in materie de aparare antiaeriana si de rachete cu raza de actiune lunga.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Geoana trebuie sa dea explicatii la NATO. Rectorul SNSPA, Remus Pricopie: „Nu exclud sa asistam la declansarea unor investigatii de natura penala”

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a declarat marti,  referindu-se la candidatura lui Mircea Geoana, ca "nu…

O oră ago

Budapesta continua sa blocheze ajutorul UE pentru Kiev. UE muta summitul ministrilor de Externe de la Budapesta la Bruxelles

Ca si in cazul ultimei runde de finantare UE pentru Ucraina, Ungaria a refuzat sa…

O oră ago

Rusia ii va urmari in justitie pe cei implicati in furtul activelor sale inghetate – Kremlin

Rusia va organiza urmarirea juridica a celor implicati in furtul activelor sale in Europa, a…

22 de minute ago

Republicanii din mai multe state americane vor contesta in instanta o eventuala candidatura a Kamalei Harris la presedintia SUA

In timp ce multi americani au fost probabil uimiti de vestea de duminica ca presedintele…

2 ore ago

Hamas si Fatah au facut pace la Beijing. La eveniment au venit inca 12 grupari palestiniene

Factiunile palestiniene Hamas si Fatah au semnat o declaratie la Beijing pentru a pune capat…

2 ore ago