Peste 300 de securisti si turnatori au certificate de revolutionar. Lista cu numele acestora

news

Mihai Dodu

Peste 300 de securisti sau de colaboratori ai Securitatii, declarati definitiv de instante, beneficiaza de certificat si de privilegii pentru revolutionari. Lista cu numele acestora a fost publicata pe site-ul Comunitatea Liberala.

Numarul turnatorilor la Securitate cu certificate de revolutionar ar fi de fapt de trei ori mai mare, avamd in vedere ca sunt inca cateva sute de procese pe rol cu CNSAS.

Legea 341/2004 a instituit o categorie de participanti la Revolutie numita „luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989” care beneficiaza, potrivit Articolului 5(1), de o suma de beneficii:

  • Prioritate in asigurarea locuintei din fondul social
  • Acordarea gratuita de echipamente medicale
  • Asigurarea gratuita a rechizitelor pentru scolari
  • Transport gratuit pe mijloacele de transport in comun si 12 calatorii cu trenul
  • Acces gratuit la medicamente si tratamente in spitalele din subordinea Ministerelor
  • Atribuirea in proprietate a locului de veci
  • Scutiri de plata taxelor, impozitelor pentru locuinta, teren aferent si autoturism
  • Pensionare cu 5 ani inaintea de implinirea varstei standard
  • Acordarea unei indemnizatii lunare

Indemnizatia lunara variaza in functie de incadrarea detinatorului de certificat de la aproximativ 1.000 de lei la 3.000 de lei pe luna, fiind la limita maxima pentru ceea ce legea numeste „Luptator cu Rol Determinant – atribuit celor care in perioada 14-22 decembrie 1989 au avut un rol determinant la declansarea si victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989”.

Mihai Dodu (foto), fostul presedinte al Secretariatului de Stat pentru Problemelor Revolutionarilor din 1989, a fost demis anul trecut de Marcel Ciolacu pentru ca i-a anulat certificatul de revolutionar. Este printre putinii conducatori ai institutiei care a incercat sa puna ordine in catastifele secretariatului pentru revolutionari.

Tatal lui Mihai Dodu a fost ucis la revolutie si el se intreaba daca securistul care i-a impuscat parintele o avea sau nu indemnizatie de revolutionar.

„Impactul bugetar calculat din ianuarie 2015 de cand se aplica normele OUG 95/2014 este de peste 330 milioane de lei, bani platiti pana la 31 decembrie 2023 de catre Romania, desigur ca aceste cheltuieli cresc in fiecare zi. Asistam la o problema morala, multi asa-zisi revolutionari au fost girati de catre unii presedinti de asociatii, acestia depuneau dosarele la Secretariatul de Stat, fapt ce a atras si scandaluri de dare de mita cu dosare instrumentate de catre D.N.A ce s-au finalizat cu condamnari.

Statul roman trebuie sa ia o decizie atat pentru restabilirea adevarului judiciar, cat si moral, intreaga societate se considera nedreptatita de aplicarea legii pentru revolutionarii impostori. Subliniez, societatea nu este impotriva adevaratelor victime ale Revolutiei din Decembrie, ci doar impotriva imposturii care se transforma incet catre o infractiune continua cu grave prejudicii financiare si morale.

Se simte nevoia unei noi forme de lege care sa se centreze cu prioritate pe adevaratele victime ale represiunii din decembrie 1989, cu prioritate trebuie sa ne gandim la cei aproximativ 300 de parinti ai eroilor si la ranitii care au nevoie de tratamente speciale pentru ranile create de glont. Este cu totul delicat pentru ca avem camarazi care sunt la a opta operatie si au ajuns la mila serviciului medical privat, statul nu mai sprijina aproape cu nimic aceste victime. Repet, in toate mediile politice s-a ajuns la un consens, Legea 341/2004 nu mai este de actualitate, dupa 20 de ani aceasta trebuie reformata in spiritul reparatiei catre adevaratele victime ale lui decembrie 1989”, a declarat Mihai Dodu.

„Este dureros pentru ca unul dintre tortionarii mei de la Sectia 14 beneficiaza de indemnizatie de revolutionar, iar el pur si simplu la momentul ala tortura si batea manifestantii din noaptea de 21 decembrie. Ce pot sa spun? Eu, un copil de 14 ani il bateam pe el in garajul Sectiei 14 sau el ma batea pe mine? Cine e victima si cine e calaul? Cei doi tortionari de la sectia 14 Militie erau Viorel Croitoru si Gheorghe Ivascu. Ambii au certificate de revolutionari si indemnizatii. Iar Croitoru a iesit pe pensie cu grad de general. In acelasi timp, „mama Gabor”, de la penitenciarul de minori de pe str. Aron Florian, pe numele real colonel Maria Nitulescu, a fost premiata de sistem, fiind director-adjunct la DGASPAC sector 2. De aceea, Punctul 8 de la Timisoara a fost pur si simplu spulberat in 1990″, a declarat Nicoleta Giurcanu.

Lista celor peste 300 de impostori poate fi vazuta pe site-ul Comunitatea Liberala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: