„Peste 400 de raniti, o cifra socanta”. Dragnea si acolitii lui ar putea intra sub incidenta Magnitsky Act. Apel catre administratia Trump

news

Prestigioasa publicatie americana Washington Post solicita administratiei Trump sa-i sanctioneze pe oficialii romani implicati in cazuri de coruptie si in actele de violenta impotriva demonstrantilor pasnici. Publicatia face un apel pentru salvarea democratiei din Romania.

Jurnalistii de la Washington Post vad reprimarea violenta a protestelor de la Bucuresti, de pe 10 august, ca pe un nou pas in erodarea democratiei in Europa Centrala.

„Guvernul corupt al Romaniei a recurs la forta bruta, ca raspuns la protestele organizate impotriva atacului sau asupra statului de drept. Dupa ce zeci de mii de oameni s-au adunat in centrul Bucurestiului pentru a cere demisia Guvernului, fortele politiei au organizat atacuri cu tunuri de apa, gaze lacrimogene si bastoane, lovind violent pe protestatarii pasnici, pe jurnalisti si chiar pe mai multi cetateni israelieni. Peste 400 de oameni au fost raniti, ceea ce reprezinta o cifra socanta pentru o tara care este membru al Uniunii Europene si al NATO”, scriu cei de la Washington Post care spun ca folosirea violentei este doar o ultima tactica a PSD in campania neincetata prin care incearca sa ii apere pe corupti. Jurnalistii americani il dau exemplu chiar pe liderul formatiunii, Liviu Dragnea care are doua condamnari penale la activ.

In finalul editorialului, jurnalistii americani cer statelor occidentale, care au ajutat la caderea comunismului, sa puna acum umarul la consolidarea democratiei din tari precum Romania, Polonia sau Ungaria: „Democratia din Romania are nevoie de ajutor din partea liderilor UE si a altor democratii occidentale, inclusiv din Statele Unite ale Americii. Comisia Europeana ar trebui sa mareasca presiunea asupra Guvernului pentru a anula sau chiar pentru a amenda drastic noile legi. Iar Administratia Trump ar trebui sa-i sanctioneze pe oficialii romani implicati in cazuri de coruptie si in actele de violenta impotriva demonstrantilor pasnici folosindu-se de Magnitsky Act, care a fost creat chiar in acest scop”.

Washington Post este una dintre cele mai influente publicatii din intreaga lume, fiind citita in toate cancelariile sefilor de stat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: