„Peste ei, in Parlament!”. Sute de romani furiosi sunt in fata Parlamentului. PSD si ALDE au intrecut iar limita – Video

politica

Sute de persoane protesteaza, miercuri seara, in fata Parlamentului. Protestatarii sunt revoltati de modul in care majoritatea PSD-ALDE a votat, in forta, respingand orice dezbatere, modificari la legile justitiei.

Protestatarii scandeaza „Parlament penal, mars la tribunal”, “Sa va gratiati, nu ati fost votati!” si “Hotii!”. Acestia au fluiere si vuvuzele, dar si o pancarta pe care scrie: “Trezirea, romane!!! Statul a fost deturnat!”.

Screen Shot 2017-12-06 at 19.19.19

„Coruptia ucide” le-a cerur bucurestenilor sa iasa in numar cat mai mare in fata Parlamentului pentru a protesta fata de modul in care PSD si ALDE masacreaza legile justiei in Camera Deputatilor.

Marti, protestatarii #Rezist au anuntat ca suspenda protestetele pe perioada doliului national, insa astazi PSD a trecut la votarea in forta a modificarilor scandaloase la legile justitiei.

„Hai in strada! Aparam democratia! In acest moment legile Justitiei sunt votate in plen. Dezbaterea a fost boicotata si procedurile nu sunt respectate. Suntem in situatia in care o gasca de infractori vor sa treaca pe repede inainte legalizarea furtului.

Ne vedem la parlament!

P.S. : Facem apel catre toti cetatenii :

FARA VIOLENTA!!!

Fiecare persoana este raspunzatoare de faptele sale si va raspunde in fata legii”, anunta „Coruptia ucide”.

Parlamentarii PSD si ALDE voteaza in forta modificarile aduse la statutul judecatorilor si procurorilor precum si alte schimbari la legile justitiei fara ca acestea sa fie supuse dezbaterii.

Deputatii grupului USR au declansat un protest spontan in sala de plen a Camerei Deputatilor fata de continuarea dezbaterilor asupra legilor „Comisiei Iordache”. Acestia au afisat coli albe pe care scrie „Hotii!”. Deputatul USR, Stelian Ion — membru in comisia speciala pentru legile justitiei — a expus motivele protestului de la o portavoce, intrucat microfonul a fost taiat de presedintele de sedinta, Gabriel Vlase.

Disputele au aparut dupa ce, ca urmare a epuizarii timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor si judecatorilor, s-a trecut la vot, fara sustinerea amendamentelor.

Presedintele USR Dan Barna a spus ca acest lucru este absurd.

„Am sentimentul ca traim intr-o piesa a absurdului. De la tribuna Parlamentului spunem: nu putem avea dezbateri pe o lege a justitiei acestei tari pentru ca am consumat timpul de dezbateri. Vai, ce ghinion pentru Romania! O sa o adoptam din pix. Va intreb: cum sa nu putem avea dezbateri pe o lege de o importanta nationala. Nu putem fi atat de ridicoli cu totii. E absurd.(…) Trebuie sa sustinem amendamentele. Nu putem avea dezbateri? Suntem absurzi. Hai sa plecam acasa daca suntem atat de idioti”, a spus Barna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: