Peste o luna, Elon Musk va anunta o noua era pentru evolutia umana. Cipuri montate in creier capabile sa vindece depresia, anxietatea si sa imbunatateasca modul de gandire

externe

Neuralink, start-up lansat de Elon Musk,  lucreaza la o interfata creier-computer care va permite utilizatorilor sa-si transmita muzica direct in creier, sustine fondatorul Tesla si SpaceX.

Musk urmeaza sa anunte mai multe despre compania misterioasa in luna august, insa a dezvaluit treptat pe Twitter informatii, informeaza The Independent, citat de Digi24.

Intr-un raspuns adresat cercetatorului Austin Howard, Elon Musk a confirmat ca tehnologia Neuralink va permite oamenilor „sa asculte muzica direct din cipurile noastre”.

Musk a mai spus ca Neuralink „ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni si folosirea acestora in avantajul nostru (imbunatatirea abilitatilor si a modului de gandire, eliminarea anxietatii, etc.)”.

Inca de la lansarea companiei, in 2016, Neuralink a organizat o singura prezentare publica referitoare la tehnologia pe care o dezvolta.

In cadrul evenimentului din 2019, Elon Musk a spus ca Neuralink lucreaza la un device care sa ofere o legatura directa intre un computer si un cip introdus in creier.

Aceasta tehnologie va fi folosita pentru inceput in scopuri medicale, pentru a-i ajuta pe oamenii care sufera de boli precum Parkinson, insa scopul final al Neuralink este sa permita oamenilor sa concureze cu sisteme avansate de inteligenta artificiala.

Procesul montarii cipului in creier va fi asemanator cu cel folosit la operatiile cu laser la ochi, a mai spus Musk.

Un studiu in care device-ul Neuralink este descris mentioneaza ca un cablu USB tip C va oferi „transmisie de date” in creier.

La inceputul lunii iulie, Musk a dat de inteles ca cipul Neuralink va fi capabil sa vindece depresia si dependentele, prin „reconfigurarea” partilor din creier afectate de aceste boli.

Testele pe animale au inceput deja si testele pe oameni erau programate sa inceapa in 2020. Mai multe informatii vor fi anuntate pe 28 august.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: