Petre Roman face scandal, sustine ca i s-a interzis sa vorbeasca in Parlament. Institutul Revolutiei il ataca violent pe Iohannis: „Atac la democratie”

politica

Petre Roman acuza conducerea Parlamentului ca i-a interzis sa ia cuvantul in cadrul sedinetei solemne din 16 decembrie in care au fost comemorati eroii din Decembrie 1989.  „Este incredibil cum, la un eveniment dedicat comemorarii celor 30 de ani de la Revolutia romana din decembrie 1989, unul din simbolurile evenimentului, domnul Petre Roman, nu a fost lasat sa vorbeasca”, anunta Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Institutiul, condus de Gelu Voican Voiculescu, sustine ca a avut loc un „atac la democratie” prin faptul ca Petre Roman a fost impiedicat sa vorbeasca. Institutul lui Voiculescu lanseaza apoi un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis.

„Daca sintagma confiscarea Revolutiei romane devenise un loc comun al detractorilor ei din ultimele trei decenii – in ciuda absurditatii sale (de la cine ar fi fost confiscata?) –, la sesiunea solemna a Parlamentului, presedintele Iohannis a confiscat la propriu Revolutia anticomunista din decembrie 1989, in numele sau si al PNL.

In loc sa omagieze sacrificiul eroilor-martiri cazuti atunci, s-a pretat la elogierea propriei persoane subliniind meritele PNL si ale protestatarilor din Piata Victoriei de la 10 august 2018.

Ceea ce a fost insa de-a dreptul scandalos ramane refuzul birourilor permanente ale celor doua Camere, de a da cuvintul in plen domnului Petre Roman, revolutionar din prima linie, prim-minstru al guvernului provizoriu, prim-ministru al guvernului legitim in urma votului din 20 mai 1990, presedinte al Senatului si membru al PNL.

De mentionat este faptul ca domnul Teodor Melescanu, presedinte al Senatului, aprobase luarea de cuvint a domnului Petre Roman, in calitate de membru al Colegiului National al IRRD 1989.

Este incredibil cum, la un eveniment dedicat comemorarii celor 30 de ani de la Revolutia romana din decembrie 1989, unul din simbolurile evenimentului, domnul Petre Roman, nu a fost lasat sa vorbeasca.

Dreptul la libera exprimare l-am castigat in decembrie 1989 cu sange, lacrimi si suferinta. Dupa #30deani, ceva din spiritul Revolutiei romane din decembrie 1989 a murit.

In 1989 am iesit in strada satui fiind sa ne ascundem de noi, sa fugim de cuvant. Am vrut sa fim liberi. Am murit si am fost liberi. Am fost…”, se anunta pe pagina de Facebook a Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: