Petre Toba, fost sef al Politiei Romane, este audiat la DNA in dosarul lui Gabriel Oprea

news

Fostul sef al Politiei Romane, Petre Toba, s-a prezentat, marti dimineata, la sediul DNA pentru audieri in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Saptamana trecuta, si fostul secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne in perioada in care institutia era condusa de Gabriel Oprea, Ilie Botos, a fost audiat la DNA, in calitate de martor in dosarul privind decesul politistului Bogdan Gigina.

In aceasta cauza procurorii il acuza pe Gabriel Oprea de abuz in serviciu si ucidere din culpa, arata Mediafax.

Conform DNA, la momentul producerii accidentului, Bogdan-Cosmin Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului Gabriel Oprea.
Advertisement

„Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigina Bogdan-Cosmin) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni”, sustin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii ca „incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere”.

Gabriel Oprea, in calitate de ministru, realiza in medie cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere, numarul fiind „de aproximativ trei ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale”, explica DNA.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: