„Picnic” in Piata Sfatului din Brasov. Angajati si patroni de restaurant protesteaza pentru ca nu mai pot tine terase in timpul iernii

news

Aproximativ 30 de persoane, angajati si patroni de restaurant din Piata Sfatului din Brasov, au iesit, marti, „la picnic”, in fata locului de munca. Au intins paturi pe jos si au inceput sa manance, intr-un protest inedit pentru ca nu mai pot tine terasele pe timpul iernii, ba chiar de ieri au fost nevoiti sa le stranga, informeaza Buna ziua Brasov.

Asta inseamna ca unii dintre angajatii restaurantelor isi vor pierde locurile de munca.

Patronii spun ca au reusit sa discute cu autoritatile dar li s-a spus ca vor putea avea din nou terasele din primavara.

Purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Brasov, Sorin Toarcea, a subliniat ca exista un regulament in vigoare, de la care s-a facut exceptie doar in perioada starii de alerta, cand restrictiile Covid limitau activitatea in interior si ca niciodata pana acum in aceasta perioada nu existau terase inchise pe strada Republicii.

„Altfel, ajungem in situatia in care daca inchiriem domeniul public, conform Codului Administrativ, atunci se face prin licitatie publica, iar Consiliul Local sa decida ca este oportun sa inchirieze, sa concesioneze domeniul public. In orice moment regulamentul poate fi amendat de catre Consiliul Local. Consiliul Local este cel care l-a aprobat, Consiliul Local este cel care il poate modifica, dar trebuie in acelasi timp sa existe si o justificare, si o modificare – dupa cum am spus – de legislatie”, a incheiat Sorin Toarcea.

De asemenea, acesta a mai precizat ca in toata Romania, terasele sunt sezoniere, nu e doar situatia Brasovului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: