Piedone, acuzat oficial de ANI de conflict de interese. ANI este condus de un apropiat al PSD/ Reactia lui Piedone

news

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost acuzat de ANI, miercuri, de conflict de interese. ANI afirma ca Piedone si-a numit ginerele membru in Comisia pentru vanzarea spatiilor comerciale.

„In exercitarea atributiilor de primar, a emis si a semnat dispozitia de numire a ginerelui sau (afin de gradul I) in calitate de membru al Comisiei pentru vanzarea spatiilor comerciale sau de prestari servicii care cad sub incidenta Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma careia a obtinut un folos material (venituri incasate in anii 2021 si 2022) in valoare totala de 109.520 RON.

Astfel, persoana evaluata a incalcat dispozitiile art. 70 si 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) si art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, se anunta intr-un comunicat al ANI.

Piedone nu a depus un punct de vedere in apararea sa.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE si ION ROBERT FLORIN nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare”, precizeaza ANI.

Decizia ANI apare la scurt timp dupa ce Piedone a anuntat ca vrea sa candideze la Primaria Capitalei, afectand astfel grav sansele Gabrielei Firea, avand in vedere ca au cam acelasi electorat.

ANI este condusa de Florin Moise, fiu de primar PSD. El este fratele lui Sorin Moise, secretar de stat PSD in Ministerul Agriculturii.

Potrivit declaratiilor de avere de anul trecut, cei doi provin din judetul Braila si detin terenuri agricole in localitatea Tufesti. Florin Moise detine 11 hectare de teren agricol in localitatea amintita, in timp ce fratele sau, Sorin, are 35 de hectare in aceeasi localitate.

Fermier de meserie, Sorin Moisa (42 de ani) a fost numit secretar de stat in ministerul Agriculturii in ianuarie 2022 prin decizie a premierului Nicolae Ciuca. El a fost propus de organizatia judeteana PSD Braila.

Reactia lui Piedone: „O dau separat in judecata pentru manipularea intentiei de vot”

„Este neprocedural, si as indrazni sa spun nelegal, sa aflu despre existenta concluziilor ANI din presa inainte sa imi fi fost MIE comunicat raportul final al institutiei de integritate.

Precizez, in acest sens, faptul ca mie inca nu mi-a fost comunicat vreun raport al Agentiei de integritate, desi, atat eu personal, cat si avocatii mei, in nenumarate randuri am depus toate diligentele in vederea unei comunicari corecte si transparente cu reprezentantii institutiei, dar inspectorii de caz, au fost, pe rand, refractari cu privire la garantarea dreptului meu de a fi informat si de a lua la cunostinta in mod corect de procedurile la care sunt supus.

Am fost informat despre existenta activitatii de evaluare abia in ultimele momente ale procedurii, fiindu-mi ingradit in mod flagrant dreptul la aparare!

Avocatii mei au depus numeroase cereri in vederea garantarii unui drept la aparare efectiv, cereri la care inspectorii de integritate nu au dat curs, chiar cu incalcarea dispozitiilor legale, deci au dat dovada de rea-credinta.

In aceeasi ordine de idei, avocatii mei au identificat incalcari flagrante ale normelor legale care guverneaza activitatea de evaluare pe parcursul desfasurarii acestei proceduri, aspecte pe care le voi dezvolta in procedurile ulterioare, respectiv dupa ce imi va fi comunicat in mod oficial raportul institutiei de integritate.

Pot afirma ca este extrem de suspect faptul ca ANI face comunicate catre presa de o asemenea maniera, fara ca mie sa imi fi fost comunicat in mod oficial raportul, iar asta se intampla la mai putin de 48 de ore din momentul in care mi-am anuntat candidatura pentru functia de Primar General al Capitalei.

Am mai trecut printr-o batalie cu sistemul si nu imi este teama de astfel de incercari de descurajare, am incredere in Dumnezeu si in familia mea, ca si pana acum, iar increderea cu care oamenii m-au investit si o fac in continuare imi da curaj sa lupt mai departe.

Voi reveni cu detalii suplimentare, ulterior momentului in care mi se va comunica si mie in mod legal mie raportul ANI”, a declarat primarul Piedone”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: