„Piedone are cele mai mari sanse sa-l invinga pe Nicusor Dan la Primaria Bucuresti”, spune Marius Pieleanu, directorul institutului de sondare care l-a dat pe Ponta presedinte in 2014

politica

sondaj, Marius Pieleanu, Avangarde, erori, Piedone, Nicusor Dan

Cel mai recent sondaj de opinia pentru masurarea interesului si gradului de aprobare a romanilor pentru alianta PSD – PNL, dar si perceptia alegatorilor fata de cele patru scrutine din acest an a fost prezentat aseara la Antena 3.

„Este o sinteza a unor sondaje realizate in ianuarie si februarie”, a spus directorul Avangarde, sociologul Mihai Pieleanu. El a precizat ca au procesate aproximativ 4.000 de chestionare.

Sondajul releva ca romanii plaseaza, ca importanta, pe primul loc, anul acesta, alegerile prezidentiale (33%), alegerile locale (32%), alegerile parlamentare (20%) si alegerile europarlamentare (11%). „In Bucuresti, daca cele doua partide mari, PSD si PNL, vor merge separat pentru Primaria Generala, prima sansa o are candidatul aliantei de dreapta (USR-PMP-Forte Dreptei) Nicusor Dan”, a continuat Marius Pieleanu.

„Daca vor merge cu candidat comun – desigur, conteaza foarte mult si numele candidatului – prima sansa apartine aliantei PSD-PNL. Totul depinde de alegerea corecta candidatului cu cea mai buna pozitie in ceea ce priveste favorabilitatea si intentiile de vot in prezent”, a continuat el.

„Cu sinceritate va spun ca daca pe lista aliantei PSD – PNL candideaza Cristian Popescu Piedone, acesta are cele mai mari sanse sa castige functia de primar general. Dupa care, in ordine, Gabriela Firea si Daniel Baluta ar avea, si ei, o sansa in plus de a castiga functia de primar general”, a declarat Marius Pieleanu.

Potrivit studiului Avangarde, clasa politica (16%), coruptia (15%), sistemul sanitar (15%), chestiunile de natura economica, precum preturile (11%), locurile de munca (11%), infrastructura rutiera(9%) si sistemul de educatie (7%) au fost enumerate de romani drept principalele probleme cu care se confrunta Romania in prezent.

Reamintim ca la alegerile din 2014, acelasi institut il dadea castigator sigur la functia prezidentiala pe Victor Ponta, desi realitatea a demonstrat ca rivalul acestuia, Klaus Iohannis, a obtinut cu un milion de voturi mai mult.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: