Piedone, asteptandu-si sentinta definitiva: „Am spus Tatal nostru si mi-am dat cu mir”

politica

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat joi in fata casei sale, in timp ce isi asteapta sentinta definitiva, „eu pedeapsa mi-am trait-o acum in cei 7 ani, nevinovat”.

„Am spus Tatal nostru si mi-am dat cu mir”, le-a spus Piedone jurnalistilor.

„Daca acarul Paun ii poate invia pe cei morti, sunt gata, eu tac. Eu pedeapsa mi-am trait-o acum in cei 7 ani, nevinovat. Nu stii ce inseamna sa nu te poti bucura de ziua de maine. Nu sunt fata mare, nici un politician nu e fata mare. Dar vreau sa fiu judecat pentru ce am facut. Piedone nu moare, urmariti-mi Facebookul, am comunicare si de-acolo”, a mai spus primarul Piedone,.

„Cel mai rau imi pare ca n-am fost atat de ordinar si de jigodie. Raportati la cei care sunt acum in viata publica. Eu voi astepta aceasta sentinta alaturi de familie. Prietenii sunt doar virtuali (…) Eu n-am prieteni, am doar cunostinte. Eu am obligativitatea morala de a lasa continuitate la Primaria Sectorului 5, am delegat atributiile pentru ca sunt responsabilitati, trebuie continuitate. A fost zi de salarii, iar daca nu delegam oamenii nu isi primeau salariile. Nu am fugit de responsabilitate, este doar o chestiune de responsabilitate.

Daca se va intampla… viceprimarul unu va prelua atributiile pana la momentul in care va fi declarat mandatul nul si vor fi organizate alegeri”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti sunt asteptati sa pronunte, joi, sentinta in Dosarul Colectiv, dupa ce au avut loc deja mai multe amanari.

In 15 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pronuntarea pentru 3 mai, ulterior fiind stabilita data de 12 mai.

In 3 martie, magistratii au amanat decizia, explicand ca au fost depuse concluzii scrise dupa termenul stabilit si mai aveau nevoie de timp pentru deliberare.

In 3 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti amanase pentru 3 martie pronuntarea sentintei definitive in dosarul „Colectiv”.

In prima instanta, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru abuz in serviciu pentru eliberarea autorizatiilor de functionare in cazul clubului Colectiv.
La 21 decembrie 2021, instanta a stabilit termen de deliberare, redactare si pronuntare a hotararii in acest caz, la 3 ianuarie 2022.

Judecarea apelului in dosarul Colectiv a inceput in septembrie 2020. In 3 noiembrie 2021, instanta a schimbat incadrarea juridica a faptelor pentru mai multi inculpati, inclusiv pentru Cristian Popescu Piedone.

Si in aprilie 2021, supravietuitorii incendiului din Clubul Colectiv si familiile victimelor reclamau, intr-o scrisoare deschisa, schimbarea incadrarii juridice a faptelor inculpatilor, ceea ce, spuneau ei, ar duce la pedepse ”mici si nesemnificative”.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat in prima instanta, in 16 decembrie 2019, la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Colectiv, decizia nefiind definitiva. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au primit fiecare cate 11 ani si 8 luni de detentie. De asemenea, cei condamnati, firmele implicate si Primaria Sectorului 4 si si ISU trebuie sa plateasca 1,4 miloane de lei catre Spitalul de Arsi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: