Merita si Piedone? Condamnari de peste 20 de ani de puscarie in urma unui INCENDIU in care au murit 49 de copii

news

Mai multi functionari mexicani au fost condamnati la pedepse intre 20 si 29 de ani de inchisoare pentru moartea a 49 de copii in incendiul unei gradinite din statul Sonora (sud) in 2009, a anuntat sambata Consiliul federal al magistraturii, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Un judecator a condamnat peste zece functionari pentru omor agravat in urma decesului a 49 de minori si pentru lovituri si rani agravate pentru leziunile suportate de 38 de copii si cinci adulti raniti in aceasta tragedie.

In total, 141 de copii se aflau in gradinita din Hermosillo, un centru apartinand serviciilor sociale mexicane, in momentul in care a izbucnit incendiul pe 5 iunie 2009.

Printre functionarii condamnati se afla seful departamentului pentru gradinite din subordinea serviciilor sociale, delegatul securitatii sociale in statul Sonora, responsabili ai gradinitei si functionari ai municipalitatii din Hermosillo, printre care directorul protectiei civile sau seful pompierilor.

Ancheta a aratat ca incendiul s-a declansat din cauza supraincalzirii sistemului de aer conditionat dintr-un depozit de documente al guvernului statului Sonora, alaturat gradinitei, ale carui iesiri de urgenta erau blocate.

Familiile victimelor au afirmat ca incendiul a fost provocat de persoane care au vrut sa distruga documente referitoare la o datorie regionala de 10.000 milioane de pesos (800 de milioane dolari).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: