Piedone este pus in libertate, decizie definitiva. ICCJ i-a desfiintat sentinta penala: „Achita pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu”

news

Cristian Popescu Piedone este pus in libertate dupa ce judecatorii de la ICCJ i-au admis miercuri recursul in casatie.

„Dispune punerea de indata in libertate a acestuia, daca nu este arestat in alta cauza”, a decis ICCJ.

Minuta instantei:

Respinge, ca nefondate, recursurile in casatie formulate de inculpatii Matei George Petrica, Anastasescu George Alin, Nita Cristian Mihai si Radu Antonina impotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala in dosarul nr. 17008/3/2016. Obliga recurentii inculpati Matei George Petrica, Anastasescu George Alin, Nita Cristian Mihai si Radu Antonina la plata sumei de cate 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. II. Admite recursul in casatie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone impotriva aceleiasi decizii.

Caseaza, in parte, decizia atacata, numai in ceea ce priveste solutia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, desfiintand in aceleasi limite si sentinta penala nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronuntata de Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala in dosarul nr. 17008/3/2016 si, in rejudecare: In temeiul art. 448 alin. 1 pct. 2 lit. a si alin. 3 Cod procedura penala, cu referire la art. 396 alin. 5 Cod procedura penala, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala, achita pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizatia SC Colectiv Club SRL). Inlatura dispozitia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare catre stat.

Anuleaza formele de executare emise in baza sentintei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronuntata de Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala in dosarul nr. 17008/3/2016, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala in acelasi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone si dispune punerea de indata in libertate a acestuia, daca nu este arestat in alta cauza.

Cheltuielile judiciare ocazionate de recursul in casatie declarat de acest inculpat raman in sarcina statului. Onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru recurentii inculpati si intimatii inculpati, in suma de cate 680 lei, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 21 iunie 2023.

Sentinta Curtii de Apel

Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat definitiv, in decembrie 2022, de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, in urma careia au decedat 64 de persoane.

Initial, la instanta de fond – Tribunalul Bucuresti – Piedone primise 8 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, insa judecatorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului si au decis scaderea pedepsei la 4 ani inchisoare cu executare.

De mentionat ca, in timpul procesului, judecatorii de la CAB au eliminat forma agravanta a infractiunii de abuz in serviciu de care era acuzat Piedone.

Potrivit deciziei instantei, Piedone a fost condamnat la patru ani inchisoare pentru o infractiune de abuz in serviciu, in legatura cu autorizatia emisa de Primarie pentru clubul Colectiv si achitat pentru alta infractiune de abuz in serviciu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: