Piedone nu mai scapa. DNA l-a pus sub ACUZARE

news

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost pus sub acuzare, de DNA, in dosarul in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu legat de emiterea autorizatiei de functionare a clubului Colectiv.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone este urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si fals intelectual, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, in calitate de functionar public – primar al sectorului 4 Bucuresti, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 si Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre S.C. Colectiv Club S.R.L., la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4 Bucuresti.

Prin aceasta, fostul edil a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei Sectorului 4 Bucuresti, in urma carora reprezentantii S.C. Colectiv Club S.R.L., care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei, mai spun procurorii.

De asemenea, pentru a autoriza functionarea clubului Colectiv, Piedone a emis cele doua acte administrative (acordul de functionare si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca S.C. Colectiv Club S.R.L indeplinea cerintele legale necesare avizarii, se mai arata in comunicat.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, mai spun anchetatorii, precizeaza Mediafax.

Cristian Popescu Piedone se afla la sediul DNA, unde a fost adus in jurul orei 16.10 pentru audieri.

La scurt timp dupa fostul primar Cristian Popescu Piedone, au fost aduse la DNA si doua angajate de la Primaria Sectorului 4, de la serviciul autorizare si control societati comerciale.

Procurorii DNA au ridicat, vineri, documente de la mai multe institutii publice din Bucuresti, printre care Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti – Ilfov.

Documentele ridicate de la Primaria Sector 4 sunt legate de autorizatia de functionare emisa pentru clubul Colectiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: