Piedone, poet in puscarie: „3.000 de scrisori am primit, draga Zapada! Mi-au scris romanii mei plecati pribegi in lumea larga”

politica

Cristian Popescu Piedone, aflat in puscarie, a dat publicitatii pe pagina sa de Facebook o poezie dedicata venirii zapezii in care se lauda ca a primit mii de scrisori. El a tinut sa spuna in versuri ca este „nevinovat”.

Iata scrisoarea publicata de Piedone, pe care sustine ca el a compus-o, desi este de notorietate ca are grave probleme in a se exprima corect in limba romana:

„Bine ai venit, draga Zapada,
Te-as face bulgari si m-as rasfata cu nepotii prin mantaua ta, pana cand ne-ar alunga frigul in casa…
Te-as face partie si te-as bucura cu fericire de copil cocotat pe sanie…
Te-as rostogoli in trei bulgari mari, ti-as pune fular si nas de morcov…
Te-as face om!
Te-as face om, sa-mi vorbesti despre prietenie si dreptate!
Dar cred ca te-ai topi sub povara adevarului… ca omul!
Draga Zapada, e primul an cand nu ma gasesti acasa…
Imi duc NEVINOVAT pedeapsa si astept sa ma intorc la familia mea!
Pana atunci… ma bucur de prietenii din scrisori!

Trei mii de scrisori am primit, draga Zapada!
3 000, fix.
Vreo 600 au stampile postale din tari straine. Mi-au scris romanii mei plecati pribegi in lumea larga!
Vreo mie… mi-au fost scrise de romani care m-au cunoscut doar aici pe Facebook, ori, pe vremuri, la televizor.
Restul, pana la trei mii, mi-au fost trimise de prieteni din sectoarele 4 si 5, comunitatile pe care le iubesc si le voi iubi pana cand imi va apune viata!

Stii, draga Zapada, trei mii de oameni care nu m-au cunoscut… au cheltuit pentru mine coli de hartie, cerneala, bani de timbre si timp din timpul lor! Si mi-au scris… chiar si la puscarie!
Stii, draga Zapada, aceste 3 000 de scrisori imi sunt pansament pentru ranile sufletului si batista pentru lacrimile care curg…

Imi dau putere sa rezist!
Imi dau putere sa lupt!
Imi dau putere sa merg mai departe!
La final, draga Zapada, te rog sa nu-mi porti suparare ca ani la rand te-am maturat cu plugul de pe strazi si bulevarde.

Ca primar, acesta a fost mereu defectul meu: nu mi-a placut sa-ti vad mantaua intinsa pe strazi. In rest… te-am iubit si te voi iubi, dupa cum ma stii ❤️
Cu respect, Piedone NEVINOVAT”.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv, in luna mai, la 4 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu. De asemenea a primit interdictie sa ocupe functii publice in urmatorii cinci ani.

Cea mai mare pedeapsa a fost data lui Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv: 11 ani si 8 luni de inchisoare cu executare. Ceilalti doi patroni au fost condamnati la 8 ani (Mincu Costin) si respectiv 6 ani si 4 luni (Paul Gancea).

„Condamna pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu (autorizatia SC C Club SRL). In baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioada de 5 ani/ In baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015”, se arata in sentinta.

Citeste si: Piedone, asteptandu-si sentinta definitiva: „Am spus Tatal nostru si mi-am dat cu mir”

In prima instanta, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni de inchisoare pentru abuz in serviciu pentru eliberarea autorizatiilor de functionare in cazul clubului Colectiv.

Judecarea apelului in dosarul Colectiv a inceput in septembrie 2020. In 3 noiembrie 2021, instanta a schimbat incadrarea juridica a faptelor pentru mai multi inculpati, inclusiv pentru Cristian Popescu Piedone.

Si in aprilie 2021, supravietuitorii incendiului din Clubul Colectiv si familiile victimelor reclamau, intr-o scrisoare deschisa, schimbarea incadrarii juridice a faptelor inculpatilor, ceea ce, spuneau ei, ar duce la pedepse ”mici si nesemnificative”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: